National

Probleme la Metrorex. DNA cerceteaza licitatia pentru achizitionarea garniturilor de tren

Publicat: 15 apr. 2015
1

Trenurile de metrou fac halta la Directia Nationala Anticoruptie. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor asteapta raspunsul procurorilor pentru a judeca plangerile depuse de doua companii. Firmele de constructii contesta licitatia organizata de Metrorex pentru cumpararea a 51 de garnituri care vor circula pe noua magistrala Drumul Taberei – Eroilor.

Romanii de la Astra Arad si francezii de la Alstom au contestat licitatia pentru cumpararea a 51 de trenuri de metrou. Pe fir au intrat si procurorii anticoruptie, care au primit o plangere. De la cine, nu vor sa spuna.

Citeste si Cum explica ministrul Ioan Rus scumpirea biletelor la Metrorex

Cert este ca Metrorex a anuntat ca vrea sa cumpere garnituri produse in Spania, cu sase milioane bucata, in timp ce compania de la Arad cerea cu aproape un milion de euro mai putin. Regia de transport s-a aratat insa incantata de trenuri asemanatoare celor care merg acum pe linia Berceni – Pipera, in ciuda problemelor. Initial nu incapeau in statii pentru ca erau prea late si se stricau des, spun angajatii de la metrou.

„Metrorexul a solicitat suspendarea procedurii pana la solutionarea cauzei penale de catre DNA”, spune Lorand Bogdan Lehel, presedintele CNSC.

Citeste si Seful Metrorex a demisionat

Aceasta nu este singura licitatie cu cantec organizata de companiile de stat sau institutiile publice. Anul trecut, valoarea licitatiilor anulate de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor s-a apropiat de 850 de milioane de euro, cu aproape 50% mai mult decat in 2013.

„Neregulile sesizate sunt de la documentatii de atribuire facute discriminatoriu prin includerea unor cerinte restrictive sau mult prea exagerate, care sa corespunda unor anumiti operatori economici, pana la modul de atribuire”, spune Lorand Bogdan Lehel

Adauga un comentariu