Sport

Probleme mari în Formula 1! Prima etapă din noul Campionat ar urma să fie anulată

Publicat: 05 ian. 2021
Campionatul Mondial de Formula 1
Prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, sezonul 2021, ar putea fi amânat, din cauza pandemiei de coronavirus

Marele Premiu al Australiei va fi probabil reprogramat și nu va mai fi în acest an etapa de debut a Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei de COVID-19 și a restricțiilor dure ale autorităților locale, transmite Reuters.
Biletele pentru cursa programată deocamdată pentru 21 martie, pe circuitul Albert Park din Melbourne, încă nu au fost puse în vânzare. Un purtător de cuvânt al Formulei 1 a declarat luni că cea mai importantă disciplină din motorsport așteaptă cu nerăbdare să înceapă în martie, fără a preciza când va debuta sezonul, având în vedere că în martie mai e programată o cursă în Bahrain.

Reacție oficială: „Am stabilit calendarul pe 2021 și așteptăm cu nerăbdare revenirea Formulei 1 în martie anul acesta”

„În 2020 am demonstrat că putem avea curse în condiții sigure și am făcut ceea ce consideram imposibil în martie. Am stabilit calendarul pe 2021 și așteptăm cu nerăbdare revenirea Formulei 1 în martie anul acesta”, a afirmat oficialul.

Organizatorii locali, din Melbourne, nu au fost disponibili pentru a comenta situația, dar mai multe relatări consideră că amânarea cursei din Australia și nu anularea sa, cum s-a întâmplat anul trecut, va fi anunțată în cursul lunii ianuarie.

Marele Premiu al Australiei a fost anulat în 2020 cu doar câteva ore înaintea primei sesiuni de antrenamente

Construirea gardurilor de protecție și a tribunelor pe circuitul stradal temporar ar începe, în mod normal, până la finalul lunii. Anul trecut, Marele Premiu al Australiei a fost anulat cu doar câteva ore înaintea primei sesiuni de antrenamente, după ce un membru al echipei McLaren a fost testat pozitiv la COVID-19.

În cele din urmă, sezonul de Formula 1 a început în iulie, în Austria, calendarul fiind refăcut și cuprinzând 17 în Europa și Orientul Mijlociu în loc de 22 de curse, cât fuseseră prevăzute. Circuitul Sakhir din Bahrain, care ar trebui să găzduiască etapa a doua a sezonului, a încheiat calendarul în 2020, cu două curse la finalul lunii noiembrie, respectiv începutul lunii decembrie.
Sute de jucători de tenis sunt așteptați să ajungă la Melbourne la mijlocul lunii ianuarie, să treacă printr-o perioadă obligatorie de carantină de 14 zile înainte de a putea participa la turneul Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, între 8 și 21 februarie.

Adauga un comentariu