Sport

Probleme mari pentru Simona Halep! Radwanska s-a impus la China Open si s-a distantat de romanca

Publicat: 09 oct. 2016
1

Agnieszka Radwanska (locul 3 în clasamentul mondial) a câstigat, duminica, la Beijing, meciul cu sportiva britanica Johanna Konta (pozitia 14 WTA), scor 6-4, 6-2, trecându-si palmares al treilea turneu de categorie Premier Mandatory din cariera.

Agnieszka Radwanska a avut nevoie de o ora si 37 de minute pentru a se impune în fata sportivei din Marea Britanie. Poloneza, numarul 3 în clasamentul mondial, a reusit sa câstige pe serviciul adversarei la scorul de 1-1, break care i-a fost suficient pentru a închide primul set în favoarea sa cu scorul de 6-4.

Primul game din mansa secunda a fost adjudecat de Johanna Konta, dupa care a urmat o serie de cinci jocuri consecutive ale adversarei. Setul al doilea s-a încheiat cu scorul de 6-2, iar Radwanska a câstigat turneul de la Beijing si un premiu de 1,111,945 de dolari si 1000 de puncte în clasamentul WTA.

Radwanska a avut un procentaj de 55% la primul serviciu fata de numai 52% al adversarei. De asemenea, sportiva din Polonia a fructicat patru din cele zece sanse de break avute, pe când Johanna Konta nu a reusit decât un singur break, din cinci oportunitati.
Poloneza se distanteaza gratie acestui succes din China fata de Halep, care de mâine va reveni între cele mai bune patru sportive din lume. Aga se oprise anul trecut în semifinale si trebuia sa apere 390 de puncte. Câstigând turneul, va avea un bonsus de peste 600 de puncte si se va distanta în duelul de la distanta cu Simona.

548 de puncte erau în clasament între Radwanska si Halep, la începutul acestei saptamâni

Adauga un comentariu