Actualitate

Probleme pentru beneficiarii proiectului Silk District! Investitia pentru cel mai mare mall din Moldova a fost blocata. O firma din Sibiu revendica terenul de la Carrefour Era

Publicat: 11 iul. 2019

@ Prime Kapital, cu un fond de investituii sud-african in spate are probleme pe banda rulanta @ La Judecatoria Iasi a fost blocat si proiectul de la Complexul Carrefour Era, unde ar trebui sa fie construit cel mai mare mall din Moldova @ O firma din sibiu revendica aproape jumatate de hectar, dupa ce a prezentat si un act de vanzare-cumparare

Un cunoscut avocat iesean intervine in scandalul momentului: Acest teren are un singur stapan, STATUL! 

Probleme pentru investitorii sud-africani care, prin compania Prime Kapital, vor sa construiasca in zZona Industriala complexul mixed-use Silk District. Prime Kapital are alt proiect important, de data asta la iesirea din oras, in zona Carrefour Era. Aici ar urma sa fie construit cel mai mare mall din Moldova, prin intermediul altei firme din portofoliul Prime Kapital, Ermes Holding SRL. La Judecatoria Iasi a fost inregistrat, recent, dosarul cu numarul 17041/245/2019, prin care o firma din Sibiu revendica aproape 5.000 metri patrati de teren chiar pe amplasamentul celor de la Ermes Holding. Este vorba de Oasis Green Energy 2 SRL, care a pus la dispozitie si un contract de vanzare-cumparare incheiat cu Piraeus Bank Romania. Terenul a fost cumparat de la banca in vara anului trecut, cu aproximativ 900.000 euro.  Reclamantii cer instantei sa oblige pe cei de la Ermes Holding sa asigure si accesul pe terenul mentionat. Deocamdata nu a fost anuntat un termen de judecata.

Halal investitori! Firma care vrea sa faca Silk District cu 200 de milioane de euro nu are angajati si este pe pierderi. Datorii de zeci de milioane de euro numai pe o singura societate – FOTO

Probleme mari si la Silk District

Prime Kapital nu are liniste nici cu proiectul Silk District. Vanzarea dintre Teba Iasi Industry SA si Prime Kapital a fost blocata de un proces aflat pe rolul Judecatoriei Iasi. Fostul chirias, Ispal SRL, contesta caalitatea de proprietar a societatii Teba pe suprafata de aproape 10 hectare, de pe Calea Chisinaului nr.22. In intampinare s-a explicat ca nu s-au respectat pasii de privatizare a fostei fabrici de matase, personalul a fost concediat, situatie in care activele raman in proprietatea Statului. Dupa mai multe amanari, magistratii au mutat procesul la Curtea de Apel Iasi. Si primarul Mihai Chirica a intervenit, care a declarat ca municipalitatea va cere terenul daca judecatorii vor stabili ca acesta nu poate fi in proprietatea Teba. Prime Kapital a anuntat cu surle si trambite ca va construi un complex modern. In schimb, dau dovada de amatorism. In dosarul depus la primarie lipsesc majoritatea avizelor eliberate de institutiile abilitate. Initial, au propus un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce arata doar un regim de inaltime, fara alte detalii. Primaria a retras proiectul din consultarea publica, pana s-au facut modificarile cerute. Cei de la Prime Kapital au anuntat ca vor aloca o suprafata de spatii verzi de 35.000 metri patrati, adica aproape o treime din suprafata totala. Dar, in PUZ, procentul dedicat spatiilor verzi este doar de 15 la suta. Pe terenul mentionat ar urma sa se construiasca 100.000 metri patrati de spatii birouri clasa A, 2.500 de apartamente si hotel de 4 stele cu 160 de camere, investitie care ar urma sa depaseasca pragul de 200 milioane de euro. O alta problema nelamurita se refera la modul in care se va face circualatia in zona. In afara de Calea Chisinaului, in vecinatatea terenului strazile sunt foarte inguste. Un grad maxim de ocupare a birourilor si a locuintelor conduce la inregistrarea unui numar foarte mare masini. Prime Kapital a facut si o cerere pentru demolarea tuturor cladirilor aflate pe terenul mentionat. Acelasi PUZ arata ca vor fi construite 21 de cladiri pornind de la un regim de inaltime P+2, pana la P+ 25, cu trei niveluri la subsol, cu destinatia de parcari.

Decizie definitiva a judecatorilor! Proiectul Silk District este blocat in instanta. Procesul va dura cativa ani

Proiectul Silk District este operat, la Iasi, de societatea comerciala Prime Kapital, membra a Fondului de Investitii MAS REAL ESTATE INC (MASPLC), din care mai fac parte firmele:

Absa Asset Management Pty Ltd (Investment Management)
The Vanguard Group Inc.
Stanlib Asset Management (Pty) Ltd
Saniam Investment Management (Pty) Ltd
Investec Asset Management (Pty) Ltd
Alexander Forbes Investments Ltd
Stanlib Multi-Manager Ltd
Prudential Investment Managers (South Africa) Pty Ltd
Momentum Asset Management Pty Ltd
Old Mutual Investment Group (Pty) Ltd.

Conducerea fondului este asigurata de:

Malcolm Levy
Ronald Spencer
Karen Tiplady
Paul Osbourn
Jaco Jansen
Jonathan Knight
Pierre Goosen
Glynnis Carthy
Werner Alberts
Melt Hammanloading...

Comentarii
  • Dar de ce le-a dat Primaria PUZ fără ca sa le ceara construirea de cai de acces???? Acum spune Primaria ca va solicita terenul funcție de decizia Curții de Apel???? Mai da prosti ne mai cred cei din primărie ??? Tot răul pleacă de la inconștienții din primărie care au dat și aviz la Comisia de Circulație ???!!!!!!!!! Hopaaaaa,cine e șeful comisiei de circulație? Nu cumva tatăl bebelușului minune care și-a făcut viloi la 11 luni ???

  • BZI scrieți și voi ceva sa înțeleagă oamenii ce tot o dați prin colțuri , oficialii trebuiau să se gândească la consecințe când au făcut privatizarea de rahat și au înstrăinat fabricile ,lăsând oamenii fără locuri de munca asta a fost de la început ideea falimentul ,demolarea ,distrugerea si desființarea locurilor de muncă noi nu trebuie să producem trebuie sa importam de ce vin acum cei in masura sa fi oprit acest masacru al economiei ieșene sa ne arunce gogoși ieftine ca o sa oprească proiectul ,ca o fi ,ca o păți astea sant discutii inutile raul a fost facut și nimeni nu mai poate face nimic așa că nu mai scrieți tîmpenii de genul asta ,firma această este proprietarul terenului credeti ca cine a inlesnit înstrăinarea sau cei care au cumpărat pot renunta la proiect ,hai sa fim obiectivi și să nu mai scriem idioți e jenant .

Adauga un comentariu