News Flash:

Proceduri simplificate pentru mai multi bani europeni

26 Octombrie 2007
863 Vizualizari | 1 Comentarii
• Fermierii pot primi pana la 1,5 milioane Euro din fondurile europene pentru a-si implementa proiectele de dezvoltare • Pentru a beneficia de finantari, acestia nu mai trebuie sa prezinte extrasele de cont bancare, ci declaratii pe propria raspundere


Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) aduce investitorilor din mediul rural posibilitati mult mai vaste de finantare nerambursabila a afacerilor. Procedura generala de accesare a fondurilor a fost simplificata prin introducerea unor facilitati aparute in privinta accesarii fondurilor acordate de FEADR. Astfel, extrasele de cont bancare au fost inlocuite de declaratiile pe propria raspundere, iar achizitiile sunt permise fara necesitatea demonstrarii originii europene a bunurilor.
Modificari importante au aparut si in domeniul sustinerii financiare a fermelor vegetale si de crestere a animalelor, totalul contributiei financiare publice fiind de peste 674 milioane Euro. FEADR promoveaza dezvoltarea infrastructurii obiectivelor agricole si utilarea cu echipamente necesare desfasurarii in bune conditii a activitati, inclusiv pentru asigurarea protectiei mediului inconjurator.

Sumele care pot fi acordate fermierilor pot atinge un milion de Euro, iar in cazul proiectelor care includ investitii in promovarea energiei regenerabile, beneficiarii pot primi pana la 1,5 milioane Euro. Pentru beneficiarii sub 40 de ani cu proiecte situate in zone montane, procentul de cheltuieli rambursate este de 65 la suta din valoarea eligibila a proiectului, in timp ce pentru celelalte categorii de beneficiari, persoane fizice autorizate, asociatii familiale si societati comerciale, procentul finantat de FEADR se situeaza intre 45 si 55 la suta din valoarea eligibila a unui proiect in functie de localizarea investitiei.
"Adaptat realitatilor interne, noul Program National pentru Dezvoltare Rurala 2007-2013 este favorabil si accesarii organizate. Astfel, vor avea prioritate si se vor bucura de un procent nerambursabil mai mare, 50-60 la suta, asociatiile, grupurile de producatori agricoli, precum si cei care doresc sa investeasca in ferme biologice", a declarat ieri Eugen Ticau, directorul Centrului Regional de Plati. Pentru o mai buna implementare a programului, lucratorii din cadrul Oficiilor Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJDRP) vor avea competente in preluarea si analiza cererilor de finantare. "Recomandam celor interesati sa ia contact din timp cu reprezentantii OJPDRP din judetul unde doresc sa investeasca si sa stabileasca daca ideea lor de afaceri poate fi sprijinita financiar prin FEADR", a afirmat Eugen Ticau.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

nikos  | #21229
Peste 100 de ani poate ca badea Cartan o sa fie in stare sa acceseze banii europeni...
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013939 (s)