News Flash:

Procedurile de achizitii publice vor dura de acum mai putin timp

20 Martie 2017
705 Vizualizari | 0 Comentarii
Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) a anuntat demararea proiectului "Cresterea capacitatii administrative a ANAP si a institutiilor publice responsabile pentru implementarea Strategiei nationale în domeniul achizitii publice" (SIPOCA 45). Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa, Axa Prioritara 1: Administratie publica si sistem judiciar eficiente, avand ca obiectiv cresterea transparentei si responsabilitatii sistemului de achizitii publice în vederea aplicarii unitare a normelor si procedurilor de achizitii publice si reducerea neregulilor în acest domeniu.

 Scopul acestuia este cresterea capacitatii administrative a ANAP si a institutiilor publice responsabile în implementarea strategiei în domeniul achizitii publice. Concret, obiectivele specifice ale proiectului vizeaza: consolidarea functiilor strategice ale ANAP prin îmbunatatirea proceselor si a organizarii interne; simplificarea procesului de achizitie, reducerea timpului aferent derularii unei proceduri de achizitie publica; crearea unui cadru institutional dinamic al achizitiilor publice la nivel national, caracterizat printr-o aplicare si interpretare unitara a legislatiei în vigoare.

Citeste si : Asociatiile de proprietari primesc material saditor gratuit de la autoritati 
 
Acelasi document mentioneaza ca principalele rezultate asteptate ale proiectului sunt: implementarea unui sistem unitar integrat la nivelul ANAP pentru sustinerea rolului acesteia de verificare ex-ante, de monitorizare si de supervizare a achizitiilor publice, dezvoltarea a opt instrumente operationale pentru a sustine o abordare unitara în domeniul achizitiilor publice, crearea unui sistem de achizitii publice centralizate, diseminarea informatiilor si abilitatilor dobândite cu privire la procesul de achizitii publice.

Citeste si : Finantele iesene baga 250 de mii de euro in centralele termice 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

anap achizitii publice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1379 (s) | 21 queries | Mysql time :0.017779 (s)