News Flash:

Procesatorii nu sunt interesati de siguranta alimentelor

1 Februarie 2007
800 Vizualizari | 0 Comentarii
Procesatorii de alimente de origine non-animala nu sunt interesati de cat de sigure sunt produsele pe care le pun pe piata. Doar jumatate dintre producatorii ieseni au cerut autorizatie de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi. Conform Ordinului presedintelului Autoritatii Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) numarul 301 din decembrie 2006, de pe 18 ianuarie 2007 toate societatile comerciale care produc sau depoziteaza alimente trebuie sa faca dovada ca produsele sunt conforme. Dintre cele 228 unitati economice din Iasi care produc sau depoziteaza alimente non-animale, doar 102 unitati au depus documentatia necesara pentru obtinerea aprobarilor privind siguranta alimentelor.

Asta in conditiile in care agentii economici ar trebui sa stie ca toata responsabilitatea privind siguranta alimentelor le revine. Cele mai putine cereri de obtinere a autorizatiei au fost depuse de firmele de morarit si de depozitele de seminte. Inspectorii sanitar veterinari sustin ca in urmatoarea perioada vor incepe controalele firmelor, iar cei care nu corespund vor fi inchisi. "Agentii economici aveau obligatia sa citeasca legislatia in domeniu, apoi sa vina sa solicite documentele necesare functionarii. Daca pana acum le prezentam legislatia, le explicam ce au de facut, de acum, dupa aderare vor trebui s-o faca singuri, altfel risca sa primeasca amenzi si sa fie inchisi", a spus Cornelia Stancu Teodorescu, director adjunct la DSVSA Iasi.



Activitati care trebuie autorizate

1. Prelucrarea conservelor de fructe
2. Fabricarea uleiurilor vegetale
3. Fabricarea produselor de morarit, painii si a produselor de panificatie, inclusiv produse de patiserie si cofetarie
4. Fabricarea si rafinarea zaharului
5. Fabricarea de ciocolata, cacao si a produselor zaharoase
6. Fabricarea ceaiurilor sau a cafelei
7. Fabricarea alimentelor dietetice
8. Fabricarea alimentelor confiate
9. Fabricarea alimentelor congelate sau a aluatelor congelate
10. Fabricarea bauturilor alcoolice
11. Fabricarea bauturilor racoritoare sau a apelor minerale
12. Ambalarea produselor de origine non-animala
13. Depozitarea semintelor de consum
14. Depozitarea frigorifica a produselor de origine non-animala
15. Transportul produselor de origine non-animala


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1567 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034573 (s)