Hardware

Procesorul Apple A5 il depaseste pe A5X si pe Tegra 3 in unele benchmark-uri

Publicat: 02 apr. 2012

Ati vazut deja o serie de teste comparative detaliate intre Tegra 3 si A5X, implicand dueluri intre tableta ASUS Transformer Prime si iPad 3. Daca acele teste evidentiau calitatea grafica a lui Prime, care beneficia de efecte in plus in jocuri ca Riptide si Shadowgun (stropirea cu apa, steag care flutura), acum se implica in batalie si Apple A5, procesorul lui iPad 2. Ei bine, aflati ca exista si benchmark-uri in care A5 inca mai misca si il depaseste chiar pe A5X.

Va reamintesc ca la prezentarea oficiala a lui iPad 3 Phil Schiller afirma ca procesorul A5x de pe iPad 3 are performante de 4 ori mai mari decat Tegra 3 si performanta grafica de doua ori mai mare decat iPad 2. Cei de la Nvidia si-au anuntat primii neincrederea in aceste afirmatii, iar primele benchmark-uri au aratat ca A5X il depaseste pe Tegra 3 in majoritatea testelor benchmark, atentie, nu toate, dar o mare parte. IGN a continuat analiza si a descoperit ca A5 il bate pe A5X si Tegra 3. A5X este in mod clar superior, dar il trage in spate ecranul Retina… singurul moment in care noul chipset Apple straluceste fara probleme este atunci cand se realizeaza benchmark-uri „off screen„, deci care nu implica si ecranul si nu obliga chipul sa isi ofere puterea de procesare display-ului.

Procesorul Apple A5 il depaseste pe A5X si pe Tegra 3 in unele benchmark-uri

IGN a rulat 3 benchmark-uri, GeekBench, pantru puterea pura a procesorului, GLBenchmark 2.1 Egypt si GLBenchmark 2.1 Pro pentru grafica. Au existat si acele teste off screen GLBenchmark pentru fiecare CPU fara prezenta ecranului. Pentru comparatie au fost folosite un ASUS Transformer Prime si Galaxy Tab 10.1 in versiuni cu CPU Tegra 3, ambele depasind iPad 2 si iPad 3 in GeekBench. Tegra 3 a obtinut 1540 de puncte in GeekBench, fata de cele 750 ale lui Apple A5X.

Procesorul Apple A5 il depaseste pe A5X si pe Tegra 3 in unele benchmark-uri

In testele off screen, A5X a produs 15.412 frame-uri la 138 fps, fata de 10.143 frame-uri la 90 fps pe iPad 2, depasindu-l si pe Tegra 3. Cand tragem totusi linie, la utilizarea de zi cu zi nu veti simti saltul de la iPad 2 la iPad 3, asta va spun sigur, iar fluenta la utilizare este de partea tabletelor iOS, daca le comparam cu cele Tegra 3 si eu spun ca asta conteaza cel mai mult.

Procesorul Apple A5 il depaseste pe A5X si pe Tegra 3 in unele benchmark-uri

Procesorul Apple A5 il depaseste pe A5X si pe Tegra 3 in unele benchmark-uriloading...

Adauga un comentariu