Hardware

Procesorul de 3Ghz de la Ericsson va fi prezentat la MWC

Publicat: 22 feb. 2013

La inceputul anului acestuia, ST-Ericsson a venit cu un chip de procesor NovaThor L8580 de 2.5Ghz, dar Ericsson nu si-a epuizat surprizele pentru primul trimestru al lui 2013 si pregateste o versiune si mai rapida pentru MWC 2013.

Componenta va fi prezentata sub numele de eQuad sau NovaThor L8580, cu 4 nuclee Cortex A9 de 3Ghz. Diferenta este clara – o jumatate de Ghz care stiti deja foarte bine ce diferenta poate sa faca.

Bineinteles, marea problema ar putea fi ca un astfel de procesor poate sa stoarca bateria, dar producatorii ne linistesc – au folosit tehnologia de productie 28nm FD-SOI, care dupa cum pretind, face procesorul mult mai econom.

De asemenea, au folosit ModAp, care optimizeaza executia aplicatiilor, asa ca rezultatul ar trebui sa fie rularea cu 35% mai rapida a aplicatiilor.

Procesorul suporta camere dual de pana la 20MP, voce HD si LTE, eforturi cu siguranta apreciate de consumatori. Procesorul grafic care vine cu acest pachet va fi PowerVR SGX544 de 600Mhz.

Bineinteles, in etapa asta vorbim despre un prototip, dar il vom vedea la MWC in curand si va fi supus la testele de Benchmark care speram sa-i confirme capabilitatile.loading...

Adauga un comentariu