Local

Procesul a doi avocati fantoma se muta la Curtea de Apel

Publicat: 05 ian. 2015
1

Dupa ce sentinta data de judecatorii de la Tribunalul Iasi le-a stricat sarbatorile de iarna, cei doi avocati spera sa primeasca o veste buna din partea magistratilor de la Curtea de Apel. Astfel, Lucian Gabriel Miron si Viorel Mihalache au fost condamnati pentru comiterea infractiunii de exercitare fara drept a profesiei de avocat. In plus, Miron a fost condamnat si pentru favorizarea infractorului. Miron a primit un an si zece luni de inchisoare cu suspendare.

Mihalache a primit zece luni de inchisoare pentru o singura infractiune. Loredana Papafir, in prezent Sarmaru, sora unui celebru proxenet iesean, a fost condamnata in acest dosar la executarea unei pedepse de 708 zile de inchisoare pentru favorizarea infractorului. Lucian Miron era avocat in dosarul de trafic de persoane in care au fost trimisi in judecata Neculai Papafir si concubina lui Delia Cosug. Acesta o reprezenta in fata instantei de judecata pe Delia Cosug.

Barbatul, intrat in avocatura in acest barou paralel la inceputul anului 2011, era angajat ca avocat de familiile traficantilor. La inceputul lunii noiembrie, membrii familiei Papafir ar fi mers la el si i-ar fi propus sa faca un targ: sa convinga o parte vatamata din dosar sa-si retraga declaratiile acuzatoare, iar avocatul sa incaseze un onorariu mai mare. La cabinetul avocatului, Nicoleta a fost obligata sa dea o declaratie prin care a sustinut ca nu are nicio pretentie de la cei care au traficat-o si ca vrea sa se retraga din acest proces penal. De asemenea, victima a mai scris in declaratia data in fata avocatului ca a depus plangere la politie impotriva celor care au obligat-o sa se prostitueze din razbunare pentru ca nu s-a inteles prea bine cu ei. Nicoleta a fost obligata sa dea aceasta declaratie care ar fi fost redactata de avocat sub amenintarea ca-i va fi ucis copilul.

Adauga un comentariu