Local

Procesul carnagiului din Fundatie, aproape de final

Publicat: 28 mai 2014

Teribilul accident de acum trei ani in care un tramvai s-a izbit violent de masinile oprite in intersectie se apropie de final. Ultimul termen a avut loc pe 27 mai la Curtea de Apel Iasi, acolo unde s-a stabilit un nou termen de judecata pentru completarea unor documente si urmeaza ca o sentinta definitiva sa fie data in viitorul apropiat.
Familia barbatului decedat in accident trebuie sa primeasca aproape 1,2 milioane de lei ca despagubire, iar asistenta medicala care a fost ranita grav circa 350.000 de lei.
Magistratii de la Judecatoria Iasi au decis condamnarea lui Cristian Diaconu, vatmanul care a produs carnagiul de la Fundatie din 21 martie 2011, la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere. Judecatorii au considerat ca vatmanul nu este vinovat in intregime de producerea accidentului.

Procurorii sustin in rechizitoriu ca tramvaiul a avut verificarea tehnica facuta in ziua respectiva si ca la ora 13.52 a plecat din Rond Agronomie catre Fundatie. S-a luat in calcul si o eventuala pana de curent care ar fi putut influenta capacitatea de franare a tramvaiului, insa cei de la E.ON Moldova au trimis la dosar o adresa prin care au aratat ca nu au fost defectiuni la sistemul de alimentare cu energie electrica.

Citeste si: Sentinta controversata la Judecatoria Iasi! Razbunare peste sangele victimelor de la Fundatie

Citeste si: Carnagiul din Fundatie: informatii noi, dupa doi ani de ancheteloading...

Comentarii
  • Din pacate, ce nu s-a luat in considerare, este faptul ca respectivul vatman are cred grave probleme psihice sau tulburari de personalitate. Avea obicieiul sa tamponeze masini, ori de cate ori avea prilejul! Ar trebui revazut trecutul „glorios” al lui si apoi sa se pronunte; cu 3 ani cu suspendare, cu asistare, cu orice, este prea putin comparativ cu fapta si efectele.

  • Pedeapsa cu suspendare pt. un recidivist, cu numeroase dosare la activ ? In continuare asa zisa justitie romana isi da cu stingul in dreptul.

Adauga un comentariu