Stiri

Procesul Samsung vs Apple a ajuns la final. Ce a despagubiri au obtinut americanii de la Apple

Publicat: 11 mart. 2014

Procesul Apple impotriva Samsung, cel mai mare litigiu pentru brevete desfasurat vreodata in Statele Unite, a ajuns la final. Chiar daca nu atat de mari pe cat a cerut, Apple s-a ales cu  despagubiri consistente de pe urma Samsung, insa refuzul interzicerii de la vanzare a produselor vinovate marcheaza un esec rasunator pentru armata de avocati loiali companiei americane.

Inceput de Apple in anul 2012, procesul a avut ca prim verdict acordarea de despagubiri totalizand 1.05 miliarde dolari, reprezentand daune survenite prin folosirea unor tehnologii brevetate de compania din Cupertino. In raspuns, avocatii Samsung au acuzat discrepante aparute intre sumele acordate de jurati, obtinand diminuarea sumei ce trebuie platita ca despagubiri la 929.8 milioane dolari.

La final, desi compania din Cupertino s-a ales cu 930 milioane dolari in conturi, cererea pentru interzicere de la vanzare a produselor acuzate de folosirea unor tehnologii brevetate de Apple a fost refuzata, ceea ce inseamna ca Samsung poate continua nestingherit sa-si vanda produsele pe teritoriul Statelor Unite.

Intre timp, Apple a cerut un nou proces impotriva Samsung, de aceasta data avand in discutie si dispozitive mai recente, cum este telefonul Galaxy S III. Cum partile implicate nu au putut ajunge la o intelegere in afara tribunalului, noul proces Samsung vs Apple va avea primul termen de judecata la finalul acestei luni. Momentan nu sunt disponibile informatii privind eventuale masuri preventive luate de Samsung cu scopul de a preveni aducerea de noi acuzatii, dand de inteles ca presiunile exercitate de Apple nu dau motive serioase de ingrijorare companiei sud-coreene.loading...

Adauga un comentariu