National

Procesul spagilor de la vama Moravita incepe dupa mai bine de un an de la descinderile cu elicoptere

Publicat: 11 mart. 2012
1
In luna februarie a anului trecut, aproape 150 de politisti de frontiera si vamesi au fost retinuti si dusi cu elicopterele la Bucuresti. Dupa mai bine de un an de la operatiune, procesul inca nu a inceput, primele termene fiind programate peste o luna.
Potrivit Adevarul de Timisoara, cea mai mare ancheta desfasurata vreodata in vamile din Vestul tarii a dus la incatusarea a 140 de politisti de frontiera si vamesi. Fiind un dosar complex, procurorii l-au impartit in doua loturi. „Moravita 1” a fost trimis in judecata in luna iunie a anului trecut, la Curtea de Apel Timisoara.
Competenta acestei instante a fost atrasa de ofiterul de politie judiciara Lilian Matei, fiul fostului senator PSD, Viorel Matei. Avocatul lui Matei a invocat exceptia de necompetenta a Curtii de Apel Timisoara, iar dosarul a fost trimis la Tribunalul Timis. Si judecatorii de aici si-au declinat competenta, astfel ca dosarul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Magistratii de aici au stabilit ca instanta competenta sa judece dosarul este Curtea de Apel Timisoara. Primul termen al procesului pe fond din dosarul „Moravita 1” este programat in 9 aprilie.
La putin timp dupa trimiterea in judecata a dosarului „Moravita 1”, au fost deferiti justitiei si politistii de frontiera si vamesii din lotul Moravita 2. Traseul acestui dosar a fost identic cu al „fratelui” mai mare. In prima faza, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Timisoara, apoi la Tribunalul, iar mai apoi la Curtea Suprema pentru judecarea conflictului negativ de competenta. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au stabilit ca tot Curtea de Apel Timisoara este instanta competenta sa judece acest dosar.
Comentarii
  • La Moravita era o vorba a lui Stefan – fost sef de PCTF, atunci cand o sa cada un vames … vor cade si ** politisti .
    Si acum o intrebare : In vama cine contoleaza bunurile … vamesii care i-au si spagile cele mai mari .

Adauga un comentariu