National

Procurori cu dosare „grele” candideaza pentru a face parte din CSM

Publicat: 04 aug. 2016
1
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat lista oficiala a magistratilor care si-au depus candidatura pentru a face parte din consiliu.
Printre acestia se numara Codrut Olaru, fost procuror sef al DIICOT si fost adjunct al lui Tiberiu Nitu pe vremea cand acesta ocupa pozitia de procuror general al Romaniei. El candideaza din partea Parchetului Inaltei Curti, unde in prezent este procuror militar. Codrut Olaru a mai candidat si pentru a fi procuror general, dar in cele din urma pentru acea functie a fost ales Augustin Lazar. Tot din partea Parchetului General, candideaza si procurorul Romulus Varga, in prezent sef al Biroului de Criminalistica.  Acesta a anchetat cazuri cunoscute publicului precum „Hexi Pharma”, cazul decesului lui Ionut Anghel, copilul care a murit dupa ce a fost muscat de caini, dar si dosarul „Elodia” in care politistul Cristian Cioaca a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.
Pe lista de candidati pentru CSM se mai afla procuror DNA Paul Dimitriu si Elena Hach, procuror la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti.
Adauga un comentariu