Local

Procurorii de la DIICOT Iasi au trimis in judecata o retea de traficanti de persoane

Publicat: 21 oct. 2016
1
@ Anchetatorii au reusit sa stranga probe impotriva a cinci persoane implicate in activitatea acestei retele de crima organizata
 
Procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi au finalizat cercetarile impotriva unui grup de crima organizata specializat in traficul de persoane. In rechizitoriul procurorilor se arata ca membrii retelei racolau tinere care proveneau din familii sarace, le promiteau locuri de munca bine platite, dupa care le obligau sa se prostitueze. Procurorii sustin ca reteaua era formata din urmatoarele persoane: Robert Neagu, Costache Andrei Roman, Nixen Neagu, Ana Neagu si Valeriu Nastasia. Primii doi mentionati sunt arestati preventiv, iar al treilea se afla in arest la domiciliu.

„În cauza exista suspiciunea rezonabila ca, în perioada 2011-2016, pe raza municipiului Iasi s-a constituit un grup infractional organizat initiat de catre inculpatul Costache Raj (arestat în vederea extradarii în Italia), având ca scop racolarea, transportul, cazarea si exploatarea sexuala transfrontaliera a unui numar de 6 persoane vatamate minore, cu vârste cuprinse între 15 si 17 ani, si 24 persoane vatamate majore, care proveneau din familii defavorizate, cu un grad redus de instructie, într-o stare materiala extrem de precara, cu diferite vulnerabilitati. În perioada 2011-2016, inculpatul Costache Raj a coordonat si a supravegheat în permanenta întreaga activitate infractionala de recrutare a tinerelor minore si majore, cazarea, transportul si exploatarea acestora în Italia, Roma, si totodata a coordonat, racolat si exploatat sexual persoanele vatamate pe teritoriul municipiului Iasi”, au precizat procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi, in referatul prin care au cerut arestarea celor trei mentionati.

„La grupul initiat de catre inculpatul Costache Raj a aderat inculpatul Neagu Robert, care se ocupa de derularea actelor de recrutare, cazare, transport si exploatare sexuala a tinerelor, inculpatul Bobocel Constantin (decedat într-un accident de masina în cursul urmaririi penale), si inculpatii Neagu Robert, Neagu Nixen si Roman Costache Andrei, care au avut rolul de a racola tinere minore si majore, de a le caza la domiciliile lor sau în apartamente închiriate pe raza municipiului Iasi„, au completat procurorii DIICOT Iasi. Fetele erau racolate sub promisiuni false ca vor fi angajate in baruri si ca vor castiga sume mari de bani.

Comentarii
  • La Iaso se aresteaza numai ciuru***i care se ocupa cu asa ceva. Lupii stau liberi si degajati fara stress. Adevaratii jmekeri care fac traficu de persoane nu ii deranjeaza nimeni si nimic. Duceti-va acasa si dormiti in continuare !!!!

  • Ciorile din pacuret nu stiu sa faca nimic pe curul lor si cum smecheria sa terminat ca ei e terminati oricum de cand sau nascut.
    O sa moara de foame rapanosii ca oricum se parfumau peste jeg si candeau urat a *****.
    DUMNEZEU VA DEDE!!!!!

Adauga un comentariu