Local

Procurorii DIICOT au intrat peste cativa interlopi ieseni care au infiintat bordeluri in Anglia

Publicat: 30 mai 2018
1

Ieri-dimineata, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Pitesti au descins in Iasi pentru a-i duce la audieri pe membrii unei retele de crima organizata. Este vorba de mai multi barbati din Iasi acuzati ca au construit o retea infractionala prin care controlau nu mai putin de zece bordeluri din Marea Britanie.

Mascatii au intrat peste ei dimineata si i-au dus la audieri la sediul DIICOT din Pitesti. Pentru prinderea lor, au fost folositi ofiterii din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Iasi. A existat o colaborare foarte buna intre anchetatorii din Iasi si cei din Pitesti.

Reteaua si-ar fi inceput activitatea in anul 2015, iar procurorii au reusit sa stranga probe serioase impotriva celor implicati in aceasta poveste. Ieri-dimineata, au fost efectuate 15 perchezitii domiciliare in Iasi, Arges, Galati, Dolj, Dambovita si Ilfov. Acuzatia principala este aceea de proxenetism.

"În cauza, exista suspiciunea rezonabila ca începând cu anul 2015 si pâna în prezent a fost initiat si constituit un grup infractional organizat, format din 18 suspecti, membrii gruparii înfiintând si coordonând 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, având ca scop racolarea si exploatarea a mai multor persoane de sex feminin, obtinând importante beneficii materiale din aceasta activitate infractionala. Urmare cercetarilor efectuate în cauza, a rezultat ca din activitatea infractionala, cei în cauza au obtinut peste 400.000 de lire pe care ulterior i-au investit în achizitia de autoturisme, constructia sau renovarea unor imobile si în jocuri de noroc", au precizat procurorii DIICOT.

"Actiunea s-a desfasurat în cooperare cu autoritatile judiciare din Marea Britanie si cu specialisti din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de ancheta. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. Actiunea a fost efectuata împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate Bucuresti, Craiova, Iasi, Galati, Olt si Dâmbovita. Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din Arges, Braila, Galati, Giurgiu si Dâmbovita", au completat acestia.
 
Adauga un comentariu