Actualitate

Procurorii ieseni sunt ingropati in dosare! Peste 2.600 de acuzati trimisi in judecata!

Publicat: 23 feb. 2016
1

@ Numarul dosarelor aflate in lucru pe masa procurorilor ieseni este de-a dreptul impresionant @ Ieri a avut loc prezentarea bilantului Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, in prezenta Ministrului Justitiei

Ieri, conducerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi a prezentat raportul de bilant pentru anul 2015. La acest eveniment au paticipat mai multi reprezentanti de seama din justitie: Raluca Pruna, Ministrul Justitiei, Luminita Palade, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Bogdan Licu, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Florentina Gavadia, membru al CSM.

De asemenea, au participat si reprezentantii institutiilor locale din domeniul juridic. Potrivit datelor prezentate in raportul de bilant, parchetele cele mai performante, din subordinea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, sunt: Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi si Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Cele doua unitati de parchet au inregistrat o crestere semnificativa a volumului de activitate si a numarului de dosare solutionate. In total, la toate unitatile de parchet subordonate Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi lucreaza in prezent 121 de procurori. Numarul cauzelor penale solutionate este unul foarte mare.

„În anul 2015, procurorii de la parchetele din raza de competenta a Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Iasi au avut de solutionat 115.288 cauze penale, în crestere cu 3,43% fata de anul 2014, când s-au înregistrat 111.461. În perioada de referinta, au fost solutionate 34.169 cauze penale, în scadere cu 5,03 % fata de anul 2014 (în care s-au solutionat 35.978 de dosare). Din aceste cauze solutionate, au fost întocmite 1.928 de rechizitorii (în crestere cu 13,21% fata de 2014 când au fost întocmite 1.703 de rechizitorii), dispunându-se trimiterea în judecata a  2.645 de inculpati (în crestere cu 19,73% fata de anul 2014 când au fost trimisi în judecata 2.209), din care 310 în stare de arest preventiv (în crestere cu 6,90% fata de anul 2014, când au fost arestati 290 de inculpati)”, au declarat procurorii in raportul de bilant. O situatie cu totul aparte se regaseste la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, acolo unde procurorii au luat in ancheta proprie un numar mult mai mare de dosare decat anii precedenti. Printre obiectivele principale ale procurorilor ieseni s-a numarat lupta impotriva coruptiei si a evaziunii fiscale.”Apreciez ca datorita calitatilor profesionale ale procurorilor din circumscriptia Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Iasi, a echilibrului, seriozitatii, constiinciozitatii acestora, sunt asigurate premisele obtinerii în anul 2016, a unor rezultate profesionale foarte bune de natura sa contribuie la consolidarea locului si rolului procurorului în societate”, a declarat procurorul general Florin Casuneanu, seful Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Adauga un comentariu