National

Procurorul general si-a ales adjunctii: Vezi cine sunt

Publicat: 09 mai 2016
1

Laura Oprean si Bogdan Licu au fost delegati, pentru sase luni, prin ordin al procurorului general Augustin Lazar, in functiile de prim-adjunct al procurorului general, respectiv adjunct al procurorului general.

Bogdan Licu, fost procuror general interimar, a fost delegat, tot pentru sase luni, in functia de adjunct al procurorului general Augustin Lazar.

Laura Oprean are o experienta ca procuror de 17 ani. A fost procuror sef al Serviciului Teritorial Cluj al DNA pana in 2 aprilie 2009, cand a fost delegata, la propunerea lui Daniel Morar, atunci sef al DNA, in functia de procuror sef adjunct al directiei.

In mai 2013, si-a incetat, la cerere, activitatea la DNA, iar in iulie 2014 a castigat concursul pentru ocuparea functiei de procuror sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj.

Bogdan Licu, numit prim-adjunct al procurorului general in mai 2013, a fost procuror general intermar din februarie 2016, dupa demisia lui Tiberiu Nitu, si pana la numirea lui Augustin Lazar in mai anul acesta.

Licu are o cariera de 20 de ani in magistratura. O lunga perioada, din 1999 pana in 2006 a lucrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, devenind apoi membru in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). A fost vicepresedinte al CSM din ianuarie 2009 pana in ianuarie 2010. Si-a incetat activitatea la CSM in 2013.

Adauga un comentariu