Economic Local

Producatorii de echipamente electrice si electronice, verificati de Garda de Mediu Iasi

Publicat: 10 iul. 2019
1

Comisarii Garzii Nationale de Mediu- Comisariatul Judetean Iasi au realizat in ultimele 3 luni 286 de actiuni de control din care 216 controale in domeniul controlului poluarii industriale si 70 de controale in domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor naturale protejate.

Inspectiile realizate in trimestrul doi au vizat, cu prioritate, solutionarea sesizarilor inregistrate la sediul institutiei si verificarea proiectelor depuse spre finantare sau finantate deja prin Programul National de Dezvoltare Rurala, Garda Nationala de Mediul contribuind astfel la mecanismul de absorbtie a fondurilor europene. Comisarii de mediu au verificat gestionarea deseurilor menajere si industriale, verificarea starii de salubritate a localitatilor, cursurilor de apa si cailor de comunicatie, gestionarea si functionarea serviciilor de utilitati publice ale unitatilor administratiei publice (sisteme de alimentare cu apa si canalizare).

Vezi si: Amenzi de peste un milion de lei, date de Garda de Mediu Iasi

De asemenea, au fost verificati producatorii care introduc pe piata numai echipamente electrice si electronice conforme cu prevederile legislatiei. In urma acestor verificari au fost descoperite mai multe nereguli pentru care s-au aplicat amenzi. Pentru neconformitatile constatate, au fost aplicate 77 de sanctiuni contraventionale in valoare de 198.500 de lei. Au fost dispuse si 3 sanctiuni contraventionale complementare privind suspendarea activitati, pana la obtinerea autorizatiei de mediu, respectiv au fost desfiintate niste lucrari ilegale si au fost sesizate organele de cercetare penala in cazul savarsirii unei infractiuni.
 

Adauga un comentariu