Economic Local

Producatorii de tomate din Iasi mai pot depune actele la Directia Agricola

Publicat: 09 iul. 2019
1

Cultivatorii de tomate din judet care nu au vandut productia si nu au adus actele doveditoare vanzarii o pot face pana la sfarsitul acestei luni. Pentru a obtine banii de la stat in cadrul programului "Tomate", producatorii trebuie sa aiba o productie de minim 2 kg tomate/mp si sa valorifice o cantitate de minim 2.000 de kilograme, dovedita cu documente justificative, sa fie înregistrati în evidentele Registrului agricol deschis la primariile în a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate în spatiile protejate. Valoarea totala a ajutorului de minimis ce se acorda unui beneficiar este de maxim 15.000 de euro pe durata a 3 exercitii financiare.

Vezi si: Secretul unei afaceri de succes! De peste 100 de ani, in aceasta familie din Iasi reteta este aceeasi. Produsele lor sunt adevarate trufandale!

In acest an, in primul ciclu de depunere a cererilor de inscriere au fost depuse 98 de cereri din partea celor care vor sa obtina sumele necesare dezvoltarii afacerilor din mediul rural. Anul trecut, din cei 207 potentiali beneficiari inregistrati la Iasi, 164 au primit sumele de bani promise.

In urma cu doi ani, cand a fost lansat pentru prima data programul "Tomate", 117 ieseni au depus documentele necesare obtinerii banilor, iar 74 dintre acestia i-au primit, reusind sa-si rotunjeasca profiturile. Depunerea actelor justificative vanzarii se face la sediul Directiei pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Iasi.

 

 

Adauga un comentariu