News Flash:

Producatorii ieseni de alimente au fost salvati de europeni

22 Noiembrie 2006
929 Vizualizari | 0 Comentarii
• Inspectorii europeni au "imblanzit legislatia" in ceea ce privesc termenele de realizare a modernizarilor sanitar-veterinare pentru cinci abatoare si trei procesatori de lactate ieseni


Productia alimentara din Iasi a fost salavata de inspectorii europeni care au aprobat prelungirea termenului final de aliniere a procesatorilor ieseni la normele europene. Toti producatorii de alimente ieseni ar fi trebuit sa corespunda standardelor europene in ceea ce privesc normele sanitar veterinare pana la sfarsitul acestui an, insa luna trecuta Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a acceptat ca dosarele a trei procesatori de lactate si cinci abatoare de carne iesene sa fie trimise spre aprobare la Bruxelles. Inspectorii europeni au analizat documentatia iesenilor, iar saptamana trecuta au hotarat ca termenul final de realizare a investitiilor, de catre aceste firme sa fie sfarsitul anului 2009. Astfel, judetul Iasi a scapat de cea mai mare corvoada pe care o avea in ceea ce priveste productia de alimente. Daca europenii nu ar fi dat unda verde pentru perioada de tranzitie la alinirea noilor norme era foarte greu de crezut ca dupa 1 ianuarie unul dintre producatorii de lactate ar fi atins standardele europene. De acum firmele Promilch SRL Podu Iloaiei, Agrocom Strunga SA si Rom Lacta SA Pascani vor trebui sa finalizeze lucrarile de modernizare si retehnologizare pe care le-au demarat. Si abatoarele in care sunt sacrificate animale pot lua o gura de aer in realizarea investitiilor. Perioada de tranzitie au primit abatoarele procesatorilor de carne de porc ce apartin societatilor comerciale AJC Ana Maria SRL Iasi, Razana SRL Harlau si Sturion SRL Iasi si doua abatoare de carne de pasare Avicola SA Iasi si Avitop SA Iasi. "Pana sa primeasca acest acord firmele, atat cele care abatorizeaza carne, cat si cele care produc lactate erau clasate in categoria B, adica firme care trebuiau sa finalizeze modernizarile pana la finele anului 2006. Acestea au fost propuse pentru reclasificarea in categoria C, astfel lucrarile demarate sa poata fi continuate pana la sfarsitul anului 2009. Este un lucru imbucurator ca inspectorii de la Bruxelles au acceptat prelungirea termenelor", a declarat Gabriel Ciobanu, sef Birou Igiena si Sanatate Publica din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019986 (s)

loading...