Frumusete

Produse care iti usuca buzele fara sa stii

Publicat: 28 ian. 2017
7

Ai încercat toate balsamurile de buze, tratamentele si trucurile care promit sa te scape de buzele uscate si nu vezi niciun rezultat? Asta pentru ca folosesti zilnic un produs care le usuca!

Fie ca este vara sau iarna, buzele tale sunt uscate? Balsamul de buze cel mai hidratant pare sa nu aiba vreun efect? Nu, nu suferi de vreo anomalie genetica. Motivul pentru care ai buzele uscate mereu se ascunde în baie si îl folosesti de mai multe ori pe zi.

Potrivit publicatiei Refinery29, care a facut o cercetare în acest sens, pasta de dinti este vinovata pentru buzele tale mereu crapate. Nu, nu este cazul sa renunti la ea, ci doar sa alegi una potrivita, care nu îti va afecta buzele.

Ce boala se poate ascunde in spatele buzelor crapate 

Pasta de dinti care nu usuca buzele
Adevaratul inamic al buzelor crapate este pasta de dinti care contine SLS (sulfat lauret de sodiu), un ingredient care activeaza spuma pastei de dinti, dar care este foarte iritant. Doctorul Joshua Zeichner confirma acest fapt, spunand ca alergiile si reactiile adverse la pasta de dinti sunt foarte comune. „Daca aveti tot timpul buzele uscate, senzatie de arsura sau de iritatie sau chiar o eruptie cutanata în jurul gurii, ar trebuie sa luati în considerare schimbarea pastei de dinti.”

Daca te regasesti în aceasta situatie, încearca sa schimbi pasta de dinti, citind cu atentie lista ingredientelor. Evita produsele pe baza de SLS si pe cele foarte mentolate (si menta sau scortisoara pot fi ingrediente iritante). Daca observi ca buzele crapate încep sa se amelioreze, esti o norocoasa: ai descoperi cauza! Daca totusi nu observi vreo schimbare, ar trebui sa analizezi putin alte greseli pe care le faci si ar putea cauza uscarea lor.

Adauga un comentariu