Magazin

Produse cosmetice naturale

Publicat: 04 oct. 2010
1

Tendinţele industriei cosmetice sunt din ce în ce mai clare: produse naturiste şi extracte din natură. Acest lucru nu este doar o modă, ci consecinţa unor îndelungi cercetări în domeniul cosmeticii şi esteticii. Specialiştii au descoperit că folosirea extractelor naturale sunt de zeci de ori mai eficiente decat substanţele sintetice obţinute în laborator. Marile companii folosesc astăzi principii naturiste la majoritatea produselor, pentru că, pană la urmă, tot natura este cea care oferă cea mai mare şi mai complexă gamă de tratamente pentru înfrumuseţare. Urmand aceste idei, vă prezentăm cateva tratamente naturiste, pentru acasă, care vă vor face mai frumoase.

Lotiune pentru masaj

Aveţi nevoie de: două linguri cu cacao, două linguri cu unt de cacao, două linguri cu samburi de caise, o linguriţă cu ceară de albine, ulei esenţial, după preferinţe. Puneţi toate ingredientele într-un vas termorezistent şi le lăsaţi să se topească la foc mic. După ce amestecul se transformă într-o pastă omogenă, se adaugă uleiul esenţial şi se amestecă puţin. Apoi, se toarnă în cutiuţe sau borcane şi se foloseşte pentru masaj relaxant ori de cate ori simţiţi nevoia.

Crema dezodorizanta

Ingredientele necesare: 15 g de unt de cacao, 15 g de ceară de albine, o lingură cu glicerină, o lingură cu apă de trandafiri. Puneţi într-un recipient ceara şi untul de cacao şi aşezaţi vasul într-o cratiţă cu apă, la foc mic. Lăsaţi să se topească încet. După ce luaţi vasul de pe foc, adăugaţi glicerina şi apa de trandafiri. Adăugaţi cateva picăruri de ulei esenţial cu proprietăţi deodorante (lavandă, lămaie, rozmarin, eucalipt, salvie). Amestecaţi crema pană se uniformizează. Se foloseşte pentru orice zonă a corpului, împotriva transpiraţiei abundente.

Lapte demachiant hidratant

Intr-un recipient, aşezat într-o cratiţă cu apă, puneţi două linguri cu flori de muşeţel, uscate sau proaspete, un sfert de cană cu smantană lichidă şi un sfert de cană cu lapte. Lăsaţi să se încălzeaască pană ce apa este aproape să dea în clocot. Lăsaţi cam 30 de minute la foc mic. Apoi, se ia de pe foc şi se lasă să stea două ore. Se răceşte, se strecoară şi se pune la frigider. Se obţine astfel o pastă omogenă ce poate fi folosită cu încredere ca demachiant. Această loţiune curăţă tenul şi în acelaşi timp îl şi hidratează.

Masca pentru maini si picioare

Aveţi nevoie de o banană, o lingură cu miere, două linguriţe cu suc de lămaie, două linguri cu margarină. Mixaţi toate ingredientele pană obţineţi o pastă omogenă. Aplicaţi seara, înainte de culcare, pe maini şi picioare. Puneţi mănuşi şi şosete subţiri din bumbac în timpul nopţii, iar dimineaţa clătiţi cu apă caldă.

Adauga un comentariu