Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț, anunț important pentru bolnavii de COVID-19: Vom avea parte de investiţii mari

Publicat: 25 nov. 2020
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, prof. dr. Carmen Dorobăț
Prof dr Carmen Dorobăț este managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț a ţinut să facă un anunţ referitor la o serie de investiţii care vor fi făcute la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași. Managerul unităţii sanitare a vorbit despre cât de necesare sunt echipamentele care vor fi achiziţionate.

Consiliul Judeţean a aprobat, în unanimitate, o serie de investiţii în valoare totală de peste 1.2 milioane de lei. Investiţiile vor fi făcute la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași.

Carmen Dorobăț a explicat despre mutarea atenţiei către pacientul grav

Într-o comunicare publică, managerul prof. dr. Carmen Dorobăț a explicat faptul că numărul de paturi de Terapie Intensivă din Iași s-a dublat de la începutul pandemiei. Spitalul deţine o aparatura de înaltă performanţa. În altă ordine de idei, managerul consideră că atenţia trebuie mutată pe pacientul grav dar care nu are nevoie încă de Terapie Intensivă, iar în acest fel poate fi menţinută secţia de Terapie Intensivă la limita superioară de funcţionare

Pe tot parcursul primăverii şi verii ne-am interesat să acoperim TI. În iaşi s-a dublat numărul de paturi cu aparatura de înaltă performanţa. Totuşi, dinamica ce a continuat cu transmiterea comunitară deosebit de intensă, cu acoperirea până la refuz a paturilor, ne-a făcut, şi am observat la Iași dar cred că și la nivel naţional managerii pot confirma acest lucru, ne-a făcut să ne îndreptăm atenţia la pacientul grav care nu este încă de terapie intensivă. Logic, pentru că dacă intervenim aici cu medicamente şi cu alte echipamente pentru menţinerea funcţiilor vitale şi vom reuşi să îi reechilibram şi să nu ajungă la Terapie Intensivă ar fi un real câştig.

M-am prezentat azi în fata consilierilor judeţeni cu decizi comitetului director. Am ţinut să le mulţumesc tuturor indiferent de culoarea politică, au votat în unanimitate iar în acest fel ne vom putea dota cu aparatura specifică pentru problemele cu care ne confruntăm. Investiţia este de peste 1 milion de lei şi ceea ce este foarte important este că ne vom strădui să facem achiziţia corectă conform legislaţiei în vigoare dar să avem aparatura la patul pacientului în acest an.

Incă cinci persoane au murit în urma infectării cu COVID-19 în județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi,  25 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 18476 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 390 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5224 au fost externate (cu 67 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 320.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 25 noiembrie 2020, sunt ocupate 583 de paturi, din care 62 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 62, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iaşi şi 12 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 5 paturi, un pat ATI la Spitalul C.F. Iaşi si 4 paturi la Spitalul de Neurochirurgie.

 

Comentarii
  • Sa ne fereasca Dumnezeu, în Post, de oamenii care chiar nu au bun simț !!!! Chiar această rușine a halatelor albe nu simte nimic???? Ai luat mită stimabilo !!!! MITĂ, MITĂ ! Chiar mă întreb cum de medicii de la infecțioase nu refuză să se mai ”alinie” cu această obraznică!!!! Ce zic copiii ăia care au fost umiliți de această penală și cu soțul ei- nu vorbim de avansurile sexuale ale fustangiului…. Dacă asta e dreptatea în Iași, penala poate să dresfacă contractul de muncă ceor care refuză să îi dea șpagă!!!!!! Nu pot să cred că nu are bun simț și nu demisionează !!!

  • Pacat ca nu a reușit să îl angajeze pe Manolache de la Schitu Duca pe post de administrator al spitalului……erau 2 penali cu acte în regula la butoanele fondurilor !!!! Cine spunea că nu suntem tot noi la conducere????

  • Aceasta doamna doctor, ar trebui sa se retraga, rusinata si in liniste, pe unul din sectoarele Spitalului de boli infectioase, sa nu mai apara tot timpul in fata oamenilor. Dumneaei este, poate, un medic bun dar, ca cetatean a esuat lamentabil. A avut mare bafta de multiplele prezente in mass media si de legislatia dureros de permisiva si nu a intrat in inchisoare, asa cum ar fi fost oriunde in statele unde justitia e ceea ce trebuie sa fie, asa ca, ar trebui sa stea in banca ei. Mita este un furt din buzunarul cuiva si in cazul ei, are si circumstante agravante, ea fiind la data cand a fost prinsa ( sa nu va ganditi ca asta a fost singura mita luata de sotii Dorobat, ca ma apuca plansul ) profesor, deci invata studentii cum sa se comporte si manager.

  • Nu vati saturat in postul Craciunului cat mancati rahat ? Ce fel de oamani cu suflet de caine aveti ? Florico nu ai ocupatie ? Meteu esti pe comentari cu toata gasca ta imputita, vezi culoarea isi pune cuvantul !!!

  • Spialul de Boli Infectioase se clasifica in Iasi pe primul loc, in o buna administrare, datorita Prof. Dorobat, find o buna profesionista, coordonator, medic cu experenta, avem numai cuvinte de lauda pentru aceasta Doamna, cei ce o denigreaza ? Sa intelegem ca, ii vor locul, tot ei sunt responsabili, petru problemele ei, sa intelegem !!!!

  • Individa este o infractoare odioasa. A luat șpagă ca sa dea note de trecere la niște studenți Leneși,viitori medici incompetenți și șpăgari.mentinerea ilegală in funcție s a făcut de către Președinții cj Adomnitei(judecat pt corupție),Lupu Victorel (încă nejudecat,protejat de statul Paralel ),Popa marcel(viitor condamnat,in prezent cercetat penal),iar acum de noul Costel Alexe. Ce e de făcut ? O simpla sesizare plângere penală împotriva consilierilor judeteni+Alexe,pt abuz in funcție,încalcă legea sănătății. La parchet.sau o chemare in judecată a cj pt obligația de face ce scrie legea. Cine sa facă? Un cetățean european oarecare,un consilier USR,un salariat din spital .

  • Doamna Manager are tot meritul !! Pentru buna gestionare pe timp de covid, chear di inainte cei care luam tratament lunar si suntem supravegheati de aceasta Manager, avem rezultate bune metita sa fie pentru pacienti si salariati din Spital o buna Managera si ii dorim succes si sanatate.

Adauga un comentariu