Local

Prof. dr. Diana Cimpoeșu: La nivel de Iași există un trend ascendent al infectărilor cu COVID-19! Când vă simţiţi rău nu aşteptaţi ca să vi se inrautească starea de sănătate

Publicat: 26 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. dr. Diana Cimpoeșu La nivel de Iași există un trend ascendent al infectărilor cu COVID-19 Când vă simţiţi rău nu aşteptaţi ca să vi se inrautească starea de sănătate
La nivel de Iași există un trend ascendent al infectărilor cu COVID-19, susține prof. dr. Diana Cimpoeșu

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași a constatat faptul că la nivel de Iași s-a înregistrat un trend crescător al numărului de infectări cu COVID-19. Reputatul medic explică faptul că atunci când vă simţiţi rău trebuie să sunați şi este exclus să aşteptaţi că starea de sănătate să se înrăutăţească.

Conform aceloraşi declaraţii, de două zile se înregistrează aproximativ 25 de suspecţi pe zi dintre care se pozitivează 12 persoane.

Tot mai mulţi pacienţi suspecţi de COVID-19 sunt prezenţi la UPU Iași

Prof. dr. Diana Cimpoesu susţine faptul că, în ultima perioadă, la UPU Iași sunt prezenţi tot mai mulţi pacienţi suspecţi şi pozitivi. În acest fel se poate observa o uşoară creștere a acestora. Totuşi, coordonatorul UPU-SMURD Iași aminteşte faptul că procedura de testare şi diagnostic nu s-a schimbat. Medicul îi sfătuieşte pe ieşeni ca atunci când există o suspiciune de infectare cu COVID-19, pacientul trebuie să sune medicul de familie care va solicita la DSP să trimită o echipă pentru testare. În niciun caz pacienţii nu trebuie să aştepte că starea acestora de sănătate să se înrăutăţească:

Pentru că am sesizat o uşoară creştere a numărului de pacienţi suspecţi şi pozitiv COVID-19 prezentaţi în UPU Iași, reamintim că virusul continuă să se răspândească iar manifestările severe există şi procedura de testare şi diagnostic nu s-a schimba. Când un pacient sau familia lui are suspiciune de COVID-19 trebuie să anunțe precoce medicul de familie care va solicita DSP să trimită o echipă a acestora sau o ambulanță să recolteze PCR la domiciliul pacientului. Pacientul nu trebuie să aştepte să se înrăutăţească starea de sănătate a 6-9 a zi pentru a solicita ambulanţa şi pentru a ajunge la UPU cu necesar de oxigen sau ventilaţie invazivă. explică prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași

La UPU Iași nu se testează de COVID-19

În altă ordine de idei, prof. dr. Diana Cimpoeșu explica faptul că uşoara creştere s-a observat de 2 zile. Coordonatorul UPU-IASI reaminteşte pacienţilor că UPU Iași nu face testări COVID-19 şi nu este indicat că pacienţii care doresc testare să vină la urgenţe mai ales din considerentă că unitatea medicală lucrează la foc continuu din cauza numărului tot mai mare de urgențe:

De 2 zile avem aproximativ 25 suspecţi pe zi cu 12 pozitivi pe zi. În general, la UPU ajung cazurile grave. Totuşi, ieri a ajuns un bărbat care era contact direct cu o persoană cu COVID-19 şi care a dorit să îl testăm. Ori în unitatea medicală nu se face acest lucru. Nu este indicat că aceştia să vină la UPU pentru a fi testat mai ales că în unitatea medicală există un număr mare de prezentări.

Județul Iași se află pe locul 10 al numărului de persoane infectate

Cu o rata de infectare de peste 1 la mia de locuitori, județul Iași se află pe locul 10 ca număr de cazuri noi de coronavirus, iar acest lucru duce la o ingrijoare a medicilor ieșeni

Medicii ieșeni sunt cu privirile ațintite asupra evoluției cazurilor de infectări cu noile tulpini. Pe 23 februarie 2021, în spitalele suport COVID-19 mai erau libere 322 de paturi: 101 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, 9 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 7 paturi la Spitalul Hârlău, 20 de paturi la Spitalul de Recuperare, 89 de paturi la Spitalul C.F. Iași, 9 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 21 de paturi la Spitalul Militar, 74 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

Adauga un comentariu