Actualitate

Prof. dr. Vladimir Beliş, despre modul în care a fost gestionată pandemia de COVID-19: „În nicio țară din Europa nu au venit un milion și ceva de oameni”

Publicat: 12 mai 2020

Prof. dr. Vladimir Beliş susține că România este într-un stadiu foarte bun în contextul pandemiei de coronavirus din punctul de vedere al gradului de contaminare şi al deceselor. Acesta consideră că în China au fost luate măsuri mult mai dure care au dus la un număr scăzut de infectări în ultima perioadă.

„În afară de China care a ajuns la zero aproape, noi suntem destul de bine. ”, a declarat Vladimir Beliş.

Acesta consideră că atitudinea libertină a românilor și-a făcut simțită prezența și în rândul măsurilor de prevenție.

„Noi suntem mai liberali ca mod de comportare”, a adăugat dr. Beliș.

Prof. dr. Vladimir Beliş a adăugat că una dintre cele mai mari greșeli ale autorităților din România a fost faptul că granițele au rămas deschise. Acest lucru a permis unui număr semnificativ de persoane, posibil infectate, să intre în țară.

„Asta o fost o greșeală, după umila mea părere. S-au întors un milion și ceva de români și, după câte știu eu, nu toți cei care s-au întors aveau ocupații prea precise în zona de unde proveneau, nu se știa dacă sunt sau nu contaminați. Dar oricum neînchiderea din timp a granițelor… Eu pot să jur aproape că n-am fi avut atâtea cazuri. Ni s-au importat aceste cazuri prin numărul uriaș… În nicio țară din Europa nu au venit un milion și ceva de oameni. Eu zic că am scăpat ușor în situația asta.”

Comentarii
  • Este o grava incalcare a Constitutiei Romaniei si a Regulamenteleor Europene sa nu se permita intrarea cetatenilor romani in Romania oricat de mare ar fi numarul acestora. In toate tarile lumii granitele au ramas deschise pentru cetatenii tarii respective cu luarea masurilor de rigoare. Sa dam un exemplu si in GERMANIA care s-au intors in tara cel putin 1200 de germani de la inceputul pandemiei, cetatenii germani care nu au putut trece frontiera terestra au fost repatriati cu avioane militare, la fel a procedat si Italia, Rusia,Spania si toate celelalte tari.Nu mai jura domnule ca in Romania nu erau atatea cazuri pentru ca nicio tara din lumea asta nu a scapat de pandemia virusului wuhan

  • Sa mori tu Daca tot a fost instituita starea de urgenta se putea Asa au fost inchisi fortat in case vreo 18 milioane versus 1 milion de capsunari

  • 1. Primiti in tara. 2. Testati. 3. Negativii, izolare la domiciliu 14 zile. 4. Pozitivii, carantinati fortat. 5. Ajutor social ZERO pentru cei cu activitate in zona de infractionalitate(se stiu ei bine care sunt), sa plateasca cazarea, masa, tratamentul. 6. Pentru unii de la punctul 5, „CARANTINA” SPECIALA(la fel, se stiu ei, care).

Adauga un comentariu