Eveniment-Social

Prof. univ. dr. Constantin Dram este noul director, după participarea la concurs, al prestigioasei Edituri de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (EXCLUSIV)

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. univ. dr. Constantin Dram este noul director după participarea la concurs al prestigioasei Edituri de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași EXCLUSIV
Trei cazuri noi de Covid-19 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi

Prof. univ. dr. Constantin Dram este noul director la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași! Universitarul a obținut nota 9.66 la proba de interviu și 9.66 la Planul managerial, media finală fiind 9.66. „Are o bogată experiență managerială în coordonarea Editurii Junimea. Această stare de fapt a făcut să existe convingerea că, pe această bază, să poată fi îmbunătățită și activitatea Editurii UAIC”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la Universitatea Cuza

Prestigioasa Editură a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași are un nou director. După derularea concursului, pentru mandatul 2020 – 2024, rezultatele publicate pe 5 august 2020, prof. univ. dr. Constantin Dram de la Facultatea de Litere a câștigat concursul. Universitarul a obținut nota 9.66 la proba de interviu și 9.66 la Planul managerial, media finală fiind 9.66. Contracandidații acestuia, declarați respinși, au fost: prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, fostul decan al Facultății de Istorie, cu nota 8.66 la interviu și nota 9 la Planul managerial, respectiv o medie finală de 8.83. Cel de-al 2-lea a fost conf. univ. dr. Cristian-Mihail Rus, Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS), cu nota 8.33 la interviu, 8 la Planul managerial și o medie finală de 8.16. Concursul a avut loc în perioada 13 iulie și 4 august 2020.

Noul director al Editurii UAIC din Iași, prof. univ. dr. Constantin Dram, are misiunea de a crește activitatea editorială și vizibilitatea acesteia

Noul director al Editurii UAIC din Iași, prof. univ. dr. Constantin Dram, are misiunea de a crește activitatea editorială și vizibilitatea acesteia.

„Prof. univ. dr. Constantin Dram are o bogată experiență managerială în coordonarea Editurii Junimea. Această stare de fapt a făcut să existe convingerea că, pe această bază, să poată fi îmbunătățită și activitatea Editurii UAIC. Ne dorim să creștem activitatea editorială și vizibilitatea acesteia. Vom continua să publicăm lucrările membrilor comunității academice de la Universitatea din Iași și să modernizăm baza materială a Editurii UAIC. De asemenea, Editura trebuie să aibă vizibilitate mare pe plan național și internațional și să se obțină, ca până acum, premii valoroase”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la Universitatea Cuza.

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost fondată în 1990. Proiectul de editură academică a fost menit de a canaliza potențialul științific al universitarilor ieșeni într-o formulă ce consacră, după un model occidental verificat, Presse Universitaire sau University Press.

Cine este noul director al Editurii UAIC din Iași, prof. univ. dr. Constantin Dram de la Facultatea de Litere

În acest context, prof. univ. dr. Constantin Dram de la Facultatea de Litere face parte din cadrul Departamentului Românistică, Jurnalism – Științe ale comunicarii și Literatură comparată, respectiv Catedra de Literatură comparată. Ca date biografice, de arătat că prof. univ. dr. Constantin Dram a obținut diploma de licență în Filologie cu media 10 (zece), sesiunea iunie, 1982; lucrarea de diplomă a fost coordonată de Dumitru Irimia. Între 1997-2002 face studii doctorale în Filologie tot la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, coordonator științific fiind prof. univ. dr. Liviu Leonte. Lucrarea se intitulează „Poetica istorisirii de dragoste la Mihail Sadoveanu”. Ca domenii de activitate și interes, profesorul universitar Constantin Dram are: Literatura – document al imaginarului, Romanul, Imaginarul povestirii în spațiul românesc; Imaginarul teatral. Limbaje și mentalități, Imaginarul medieval și nașterea povestirii, Modernitate, postmodernitate, transmodernitate, De la epopee la roman, Comicul în literatura medievală și renascentistă.

Prof. univ. dr. Constantin Dram, redactor permanent al revistei „Convorbiri literare” și președinte al juriilor pentru Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”

Mai departe, din activitatea prof. univ. dr. Constantin Dram pot fi enumerate: a fost redactor permanent al revistei „Convorbiri literare”, titular al rubricii „Critica prozei”, colaborator al revistei „Cronica” și „Cronica veche”. Colaborator, titular de rubrică la revista „Contact Internațional”, colaborator, titular de rubrică la revista „Bucovina literară” sau co-editor și colaborator al publicației „Cinematographic Art & Documentation”.

Universitarul Constantin Dram este membru în Colegiul Științific al Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) Iași, membru în juriul Uniunii Scriitorilor din România (USR), filiala Iași, și în juriul USR, filiala Bacău. Membru și președinte al juriilor pentru Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu” organizat de MNLR Iasi, membru și președinte al juriilor pentru Concursul Național de Povești „Ion Creangă”, organizat tot de MNLR Iasi. A primit, de-a lungul activității, Premiul special pentru critică literară al revistei „Convorbiri literare”, pentru volumul „Lumi narative I”, 1999, Premiul pentru critică și istorie literară, Salonul Internațional de carte Iași, 2003, pentru volumul „Devenirea romanului”, sau Premiul USR, filiala Iași pentru eseu, 2013, la volumul „Muzeul de imagini”.

Adauga un comentariu