Local

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, la un pas de victorie în dosarul în care au fost condamnați în prima instanță Dumitru Dragomir și Ioan Bendei

Publicat: 05 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. univ. dr. Tudorel Toader la un pas de victorie în dosarul în care au fost condamnați în prima instanță Dumitru Dragomir și Ioan Bendei
Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader

Marți, 5 octombrie 2021, Curtea de Apel București, a avut termen în procesul în care s-a judecat apelul făcut de Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, fostul administrator RCS-RDS, Ioan Bendei dar și alte persoane împotriva condamnărilor din ianuarie 2019 dispuse în primă instanță de Tribunalul București.

Fostul ministru prof. univ. dr. Tudorel Toader l-a reprezentat pe fostul șef RCS-RDS Ioan Bendei. Acesta a reprezentat numeroase persoane cunoscute din România, cum ar fi Călin Popescu Tăriceanu sau Gruia Stoica.

Conform unor surse judiciare, anularea condamnărilor în primă instanță în acest dosar ar putea avea loc în urma unei gafe uriașe. Niciunul dintre procurori sau judecători nu a avut în vedere faptul că fiul lui Dumitru Dragomir, inculpat în acest dosar, este avocat. Potrivit articolului 38 din Codul de Procedură Penal, Curțile de Apel judecă în primă instanță infracțiunile săvârșite de avocați. În ciuda dispozițiilor legale clare, dosarul a fost judecat în prima instanță de Tribunalul București.

Odată cu solicitarea de marți a avocaților cu privire la rejudecarea pe fond a dosarului la Curtea de Apel București, ar însemna ca toate condamnările dispuse de Tribunalul București în 2019 să fie anulate. Potrivit unor surse judiciare, procurorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a fost de acorc cu solicitarea avocaților ținând cont că, în acest domeniu, prevederile legale sunt lipsite de echivoc. Completul de la Curtea de Apel București a rămas în pronunțare. Pe 1 noiembrie a.c. hotărârea instanței ar urma să fie anunțată.

 

Adauga un comentariu