National

Prof. univ. dr. Vladimir Beliș, despre crimele din Onești: „O brută sinitră, un criminal”

Publicat: 04 mart. 2021
ALT=«Fostul director al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti, Vladimir Beliș»
Fostul director al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti, Vladimir Beliș

Profesorul universitar doctor academician Vladimir Beliş a analizat în exclusivitate pentru Antena 3, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, rănile celor doi muncitori şi a prezentat dovada că aceştia au fost torturaţi. Mai mult, el a făcut şi profilul psihologic al criminalului.

Familia uneia dintre victime, văzând cadavrul a lansat acuzaţii la adresa Poliţiei că l-ar fi împuşcat din greşeală pe unul din muncitori.

Cel mai bun specialist pe care îl are România, profesorul universitar doctor academician Vladimir Beliş, a analizat imaginile cu leziunile de pe trupurile muncitorilor ucişi la Oneşti.

„După parerea mea, este greu de presupus că sunt făcute cu arme de foc. Cel puţin dintr-un motiv. O armă de foc nu poate face orificii atât de grupate.

Eu nu aş merge pe ideea unor leziuni cu armă de foc. Pe de altă parte medicul legist a învăţat să descrie dacă sunt orificii produse prin arme de foc so să facă discriminarea între orificii de intarare şi orificii de ieşire. Dacă ar fi fost armă cu gloanţe de bilă de cauciuc ele trebuiau să fie găsite.

Dacă e vorba de arme de foc cu glont, acela depinde de direcţie, dar cel puţin unul trebuia să afecteze coloana vertebrală. Este un ţesut compact care împiedică ieşirea glonţului din corp. Prezenţa unor gloanţe de război este după părerea mea, exclusă”, a spus pentru Antena 3 profesorul Vladimir Beliş.

Întrebat de Mihai Gâdea, ce spun acele imagini despre personalitatea si despre modul în care a acţionat monstrul

„O brută, pentru care un om nu are nicio valoare. Cum să te gândeşti să recuperezin nişte bani torturând nişte oameni nevinovaţi. O brută sinitră, un criminal, am înteles cu antecedente penale”, a mai spus profesorul universitar doctor academician Vladimir Beliş.

Comentarii
Adauga un comentariu