Actualitate

Profesor si student in acelasi timp

Publicat: 15 oct. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:16548;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Vasile Mihaiescu considera ca este frauda ceea ce s-a intamplat la UMF

Vasile Mihaiescu, cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, a tinut sa-si exprime punctul de vedere in legatura cu scandalul diplomelor false de la aceasta institutie de invatamant. Fostul candidat la Primaria Iasi a considerat ca acest caz de frauda reprezinta ” culmea tupeului in materie de incalcare a legilor savarsita de catre inalti responsabili ai invatamantului medical iesean”. Mihaiescu a sustinut ca, de aceeasi parere cu el, mai sunt circa 50 de alte cadre didactice din UMF, dintre care zece chiar de la Facultatea de Stomatologie, al carei decan nu este nimeni altul decat Vasile Burlui.
Mihaiescu crede ca sursele raului provin din faptul ca legile tarii au inceput sa aiba caracter facultativ pentru cei care au putere de decizie. Asa se explica de ce Senatul Universitatii a reusit sa consfiinteasca nevinovatia conducerii UMF. In opinia lui Mihaiescu, totul denota o grava complicitate intre membrii unei „mari familii” ce reuneste cadrele didactice ce predau atat in cadrul invatamantului de stat cat si la Universitatea „Apollonia”, ce-l are ca actionar principal pe acelasi Vasile Burlui.
Trebuie amintit aspectul ca, totodata, Vasile Mihaiescu este si student al UMF, iar din aceasta postura el este convins ca studentii straini sunt privilegiati. „Ca student la Medicina sunt repetent, picand examenul cu domnul rector Carol Stanciu, la o disciplina pe care am predat-o vreme de 15 ani, in timp ce studentii straini isi iau diploma oricum. Ar fi interesant de aflat unde se duc zecile si sutele de mii de dolari, bani pe care nu-i regasim in procesul didactic, ci mai curand in vilele, masinile si deplasarile in strainatate ale anumitor profesori”, a declarat conf. univ. dr. Vasile Mihaiescu.
De asemenea, Vasile Mihaiescu a prezentat o brosura in care este satirizat scandalul diplomelor false de la UMF Iasi.
Nelu MOSNEAGU, Catalin ONOFREI

Adauga un comentariu