National

Profesori trimisi in judecata pentru frauda la bac

Publicat: 21 aug. 2013
1

Presedintele, vicepresedintele si membrii comisiei de bacalaureat de la Liceul „Ion Banescu” din Mangalia, elevi si parinti ai acestora au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, care ii acuza de dare si luare de mita pentru fraudarea examenului sustinut in iunie-iulie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Constanta i-au trimis in judecata pe profesorul Gheorghe Amza, presedinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Banescu” din Mangalia, pe care il acuza de luare de mita in forma continuata si permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, si pe Ingrid Iulia Radulescu, vicepresedinte al comisiei, pentru luare de mita, arata DNA miercuri, intr-un comunicat de presa.

Alaturi de acestia vor fi judecati profesorii Florin Padureanu, Doina Manoleasa, membri in comisia de bacalaureat, Otilia Cornelia Stere, secretara comisiei, pentru luare de mita si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii.

Cilica Stangaciu si Aurel Bobosatu, ambii candidati la examenul de bacalaureat, au fost trimisi in judecata pentru complicitate la dare de dare de mita si, respectiv, dare de mita.

Totodata, procurorii i-au trimis in judecata pe Gabriela Alexoiu si Viorel Urziceanu,  parintii unor candidati la examenul de bacalaureat, acestia fiind acuzati de dare de mita si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune.

Procurorii arata, in rechizitoriul trimis instantei, ca in cursul lunii iulie – iulie, Gheorghe Amza, presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul Tehnologic „Ion Banescu” din Mangalia, a primit mita, prin intermediari, de la mai multi candidati la examen, suma totala de 3.000 de euro si contravaloarea cazarii intr-un hotel din statiunea Saturn, in cuantum de 1.863 de lei, si a serviciilor de masa, pentru a-i ajuta sa promoveze fraudulos proba la disciplina chimie.

Adauga un comentariu