News Flash:

Profesorii din sate nu sunt exigenti in notarea elevilor

2 Februarie 2008
1370 Vizualizari | 3 Comentarii
Camelia Gavrila inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean ISJ Iasi
• In urma mai multor analize facute de Inspectoratul Scolar, s-a constatat ca exigentele unor profesori din mediul rural la notarea elevilor sunt reduse in comparatie cu standardele impuse de tezele cu subiect unic • Conducerea Inspectoratului a ajuns la concluzia ca raportat la numarul mare de elevi participanti la teze, diferentele inregistrate in unele scoli se constituie doar in cazuri izolate • "Cele mai multe diferente au fost de pana la 2 puncte, in plus sau in minus, in jur de 3500 de note din totalul de 44090 la cele 4 discipline. Acestea sunt explicabile prin exigenta sporita a unor cadre didactice de la scolile performante", a declarat Camelia Gavrila, inspector scolar general

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi a prezentat mai multe concluzii in privinta rezultatelor la tezele cu subiect unic. Astfel, in urma mai multor analize facute, s-a constatat ca exigentele unor profesori la notarea curenta din mediul rural sun reduse in comparatie cu standardele impuse de tezele cu subiect unic, ca nu au fost abordate strategii diferentiate in cazul elevilor cu potential intelectual scazut sau ca nu toti profesorii au lucrat consecvent la clasa cu subiecte pe structura comunicata de catre Ministerul Educatiei. "Noi am facut mai multe demersuri in luna ianuarie. Am solicitat unitatilor scolare situatia comparativa a notelor obtinute la tezele cu subiect unic cu media evaluarilor pe parcurs, pe ani de studiu si pe discipline, am solicitat conducerilor scolilor in care s-au identificat diferente semnificative analiza situatiei in cadrul scolilor si transmiterea concluziilor la Inspectorat. Am analizat aceste date, am formulat mai multe concluzii si am propus o serie de masuri de imbunatatire a modului de desfasurare a tezelor in semestrul al doilea. Cele mai multe diferente au fost de pana la 2 puncte, in plus sau in minus, in jur de 3500 de note din totalul de 44090 la cele 4 discipline. Acestea sunt explicabile prin exigenta sporita a unor cadre didactice de la scolile performante", a declarat Camelia Gavrila, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi.

Cazuri izolate


Conducerea Inspectoratului a ajuns la concluzia ca raportat la numarul mare de elevi participanti la teze, diferentele inregistrate in unele scoli se constituie doar in cazuri izolate. Majoritatea diferentelor inregistrate au fost in mediul rural, unde incadrarea este cu profesori debutanti sau necalificati, care nu coreleaza in mod consecvent obiectivele evaluarii curente cu cele vizate in evaluarea externa prin tezele cu subiect unic. "Sunt mai multe nereguli pe care le-am inregistrat si le-am comunicat si Ministerului Educatiei. De exemplu, la matematica, subiectele nu au asigurat o ierarhizare reala a elevilor, deoarece tezele, atat la clasa a VII-a, cat si la clasa a VIII-a nu au cuprins itemi de departajare, la geografie punctajul foarte mare acordat unor subiecte de dificultate redusa a condus la obtinerea cu usurinta a unor note mari in cazul elevilor cu un nivel mediu de pregatire, iar la limba si literatura romana predomina diferentele in plus la evaluarile curente fata de notele la tezele cu subiect unic, deoarece la clasa se aplica probe de verificare a competentelor de exprimare orala", a precizat Camelia Gavrila. Inspectoratul Scolar a trimis unele recomandari pentru scoli in sensul realizarii unei analize comparative la nivelul fiecarei discipline de examen si prezentarea punctuala a masurilor propuse. De asemenea, scolile vor trebui sa informeze parintii si sa faca comentarii personalizate asupra rezultatelor elevilor, in prezenta profesorului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cazuri izolate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

betronel  | #29085
adica ala de la sate indraznesc sa ia aceleasi note, pe aceleasi subiecte, cu cei din "liceele de elita" ale municipiului?
sa aiba aceleasi note cu aia care cheltuiesc `jde milioane pe luna pe meditatii???
dar, vai, este pur si simplu groaznic!!!
n-as putea trai intr-o asemenea tara, in care ala "de la coada vacii" are aceleasi performante intelectuale cu cel care "de la oras" si-arunca bani pe "meditatii".
eu zic sa-i tragem pe aia de la tara mai in jos. jos de tot. sa nu mai auda nimeni nimic despre ei.
eu  | #29086
mai dar greu va mai dati seama .... asta ste stire ???? normal .. acolo sunt neamuri intre ei .... sau dak nu-s neamuri ..... se fac .... nu stiu dak se invatza in vreo scoala de la tzara ..... mai bine decat cele mai slabe licee din orase ....... asa k ... degeaba va strofocati .. nu puteti stopa acest fenomen .... doar ducand profesori de aici acolo .. si cei de acolo sa vina aici pt instruire
ROCO  | #29087
Daca te-ai lua tu de mana cu mosul Niculescu tare bine v-ar mai sta.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014175 (s)