News Flash:

Profesorii isi mai pot depune dosarele, pentru posturile de inspectori, pana vineri

2 Aprilie 2002
824 Vizualizari | 0 Comentarii
•ISJ Iasi scoate la concurs toate cele 26,5 posturi de inspectori scolari si inspectori scolari de specialitate

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi a hotarat graficul concursului pentru ocuparea posturilor de inspectori de specialitate si inspectori scolari. Astfel, profesorii care indeplinesc conditiile de participare la concurs isi mai pot depune dosarele de inscriere pana la data de 5 aprilie, urmand ca examinarea sa aiba loc in perioadele 18 aprilie - 25 aprilie si 8 mai - 17 mai. "Graficul de concurs va fi trimis spre aprobare Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), pentru ca apoi sa fie afisat la sediul ISJ Iasi, in data de 12 aprilie", a declarat profesorul Mihai Dumitriu, inspector scolar general in cadrul ISJ Iasi.
Profesorii care vor ravni la unul dintre cele 26,5 posturi de inspectori scolari si inspectori scolari de specialitate vor trebui sa indeplineasca o serie de conditii, in conformitate cu prevederile articolul 26 din legea nr. 128/1997 si ale metodologiei de concurs pentru ocuparea functiilor de indrumare si de control din ISJ. In primul rand, acestia trebuie sa fie absolventi ai unei institutii de invatamant superior de lunga durata, cu diploma de licenta sau echivalenta, absolventi ai invatamantului pedagogic cu specialitatea educatoare/invatatoare sau ai invatamantului superior de lunga/scurta durata de institutori. Totodata, comisia de examinare va urmari daca profesorii indeplinesc criteriile de competenta profesionala si de probitate morala, daca sunt titulari in invatamant, daca au cel putin gradul didactic doi in specialitatea de pe diploma de studii si daca au vechime la catedra in specialitate de cel putin opt ani. Profesorii mai sunt nevoiti sa aiba calificativul anual foarte bine in ultimii cinci ani si recomandarea Consiliului consultativ al specialitatii sau ariei curiculare respective, la data inscrierii la concurs sa aiba varsta cu cel putin patru ani mai mica decat varsta de pensionare pentru munca depusa si limita depusa si, nu in ultimul rand, sa detina cunostinte de operare PC si utilizarea facilitatilor de internet. Probele de concurs pentru ocuparea functiilor de indrumare si control au fost gandite conform articolul 28 din Legea numarul 128/1997. Ca prima proba, profesorii vor trebui sa depuna la sediul ISJ Iasi un CV care va fi analizat si evaluat dupa o fisa de evaluare elaborata de catre compartimentul management scolar si evaluare institutionala a ISJ. Alaturi de acest CV, candidatii vor aduce si aprecierea Consiliului de Administratie din unitatea in care lucreaza. In acelasi timp, va avea loc o inspectie speciala la clasa, proba practica constand in asistenta la ore. Comisia de examinare va realiza o analiza de lectii si va intocmi procesul verbal de inspectie. Ca ultima proba, candidatii vor da un interviu in fata comisiei de concurs privind legislatia scolara, managementul educational si deontologia profesionala. De mentionat faptul ca, in ceea ce priveste comisia de examinare, aceasta va fi formata din prof. Mihai Dumitriu, inspectorul scolar general, care este si presedintele comisiei, un inspector principal de specialitate sau un alt delegat de la Ministerul Educatiei si Cercetarii si un profesor sau un conferentiar universitar.
Marius HALCIUG
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013244 (s)