Titlurile zilei

Profesorii navetiști din Iași, disperați din cauza transportatorului Rottmarg! Au fost îngrămădiți în microbuze pe timp de pandemie. Patronul Constantin Marchidan: „Doamna este foarte recalcitrantă” – FOTO

Publicat: 17 sept. 2020
Profesorii care fac naveta spre comuna Șipote sunt nemulțumiți de serviciile puse la dispoziție de firma de transport a patronului Constantin Marchidan
Microbuzele Rottmarg care parcurg traseul spre Șipote sunt pline de navetiști îngrămădiți pe locurile în picioare

Clienții firmei de transport Rottmarg sunt nemulțumiți după ce au fost îngrămădiți în microbuze pe locurile în picioare. Un referent cultural, care face naveta de 4 ani, nu a primit abonamentul lunar solicitat. Patronul se scuză că șoferul era proaspăt angajat

Nevetiștii din Iași care au apelat serviciile societății de transport intrajudețean Rottmarg SRL au reclamat modul în care se desfășoară călătoriile. Mai precis este vorba despre traseul Iași – Șipote. Recent, un referent cultural care face naveta de aproximativ 4 ani în comuna Șipote s-a izbit de o serie de nereguli. Lavinia R. a povestit reporterilor BZI că a fost obligată să plătească călătorile la preț întreg, deși beneficiază de abonament, care ajunge la un cost lunar de aproximativ 500 lei.

„Din cauza costurilor mari ale biletului de transport până la Șipote (19 lei un drum dus, 19 lei un drum întors), pentru navetiști este foarte important să avem abonament, încât să reușim să ne descurcăm. Toată vara, cât am făcut naveta, mi s-a spus că abonamentul îl pot face la șofer, și așa am făcut în fiecare vară, domnul șofer nu avea pregătit niciun talon pentru abonament, așa că am fost pusă în situația să plătesc un bilet întreg sau să cobor și să nu merg la serviciu. Cerința mea a fost să plătesc 13 lei, cât ar fi normal cu abonament, ținând cont că dumnealui nu avea pregătite cele necesare unui abonament și mi s-a spus că, dacă nu îmi convine, nu am decât să-l sun pe patron”, a spus tânăra.

Probleme și în cazul distanțării sociale pe timp de COVID -19

Femeia a mai arătat că mai mulți profesori navetiști și-au exprimat nemulțumirea, dar nu au vut curaj să depună reclamații.

„S-a călătorit în picioare, nu s-a respectat distanța socială pe timp de pandemie. Scaunele din față trebuiau să fie neocupate, dar pentru unele persoane nu este nicio problemă să ocupe respectivele scaune. Ceilalți călători sunt puși unul lângă altul. Acum, sper să nu ajung să nu mă mai primească în autobuz și să fiu nevoită să mă duc la ocazie. În ultimele zile, știind că s-au făcut reclamații, situația s-a mai remediat. Dar, după ceva timp, vor reveni tot la acele microbuze înghesuite”, a mai spus clienta Rottmarg.

Patronul Constantin Marchidan a recunoscut că au fost probleme pe traseul spre Șipote

Contactat telefonic de către reporterii BZI, Constantin Marchidan, patronul firmei de transporturi, a precizat că șoferul era proaspăt angajat și nu avea în gestiune abonamentele. Mai mult, nerespectarea distanței sociale ar fi fost o greșeală care nu se va mai repeta.

„Doamna este foarte recalcitrantă. M-a sunat să-mi spună. Asta este regula, trebuia să vină la agenție cu o zi înainte. În ziua respectivă era un șofer nou, care nu avea în gestiune abonamentele. Am avut cazuri când șoferii au plecat cu banii de pe abonamente. Legat de distanțarea socială, în ziua respectivă nu se știa că se vor urca trei profesori de la Vânători. Era un microbuz. Normal se anunță, se face o rezervare în această perioadă. De exemplu, am pus la dispoziție un autobuz cu 40 de locuri și au plecat 12 călători. Mai degrabă te înțelegi cu elevii decât cu profesorii”, a precizat Constantin Marchidan, patronul firmei de transport.

Conform ultimelor date financiare, Rottmarg SRL a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,3 milioane lei, profit de 82.961 lei, datorii de 3,7 milioane lei, cu un număr de 34 de angajați. Constantin Marchidan este cunoscut ca apropiat al lui Constantin Dinte, patronul firmei de transport Micedu. Afaceristul este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală. La un moment dat, au avut loc percheziții la sediile firmelor, ocazie cu care s-au ridicat mai multe sume. Între timp, Constantin Dinte încearcă să scape de proprietăți. A scos la vânzare și vila de lux din zona Galata, prețul fiind de aproape 500.000 de euro.

Comentarii
 • Pai cam asa procedeaza si patronul de la SC Auto Balmir, domnul MANDACHI Dumitru pe traseul Iasi – Focuri. Abonamente nu, biletele lipsesc iar soferii sunt imprumutati de la Pascani si dorm in incinta garajul ca animalele in grajd.

 • dupa „mintea”patronului,te intelegi cu elevi si nu cu profesorii,ar fi in detrimentul profesorilor,doar ca elevii nu solicita in general respectarea regulilor din pandemie,asa ca e usor sa te „intelegi” cu ei!!
  cei care au autorizat transportul cu firma, ar trebui sa verifice periodic,cu exigenta si seriozitate cum e respectat contractul si mai ales ,regulile din pandemie….

 • Ar trebui verificati mai des si cu maxima seriozitate transportatorii care nu respecta graficele orare si capacitatile declarate in contract si in plus maresc nejustificat preturile la bilete, nu elibereaza bilete de transport si circula cu mult peste viteza legala punand in pericol atat viata calatorilor cat si a celorlalti participanti la trafic. ROTTMARG este campionul nerespectarii regulilor…Mos Costica umbla cu tasca cu bani si biciuie soferii sa faca ce le dicteaza el…in schimb calatorii sunt tratati la diverse…Lua-ti masuri cu asemenea banditi !!!

 • Un retardat si o fata de prost mai mare ca a lui Bogdan Marchidan, nu exista in Iasul asta!!! Iar cand esti prost cu scoala cum se crede el… pacat de nevasta-sa si de copii, cauze pierdute

 • O fi asa pe cursa Sipote, dar nu tie rusine nici in iasi. La orele de varf e crima in autobuze. Ce distantare sociala, aia e doar fantasy 🙂 Garantat si in autobuze la orele de varf exista risc ridicat de infectare.

 • Este revoltator ce se intampla cu profesorii navetisti ! Am observat ca foarte multi cretini (parinti , antreprenori ,etc ) nu realizeaza in ce mare pericol sunt toti profesorii care au de aface cu un sistem SUBFINANTAT si o indiferenta a societatii timp de 30 de ani+ o mare lipsa de respect fata de salariatii din acest domeniu .Toti prostalanii trebuie sa inceteze cu mofturile ! Nu numai copiii trebuie protejati ci si profesorii, educatorii, invatatorii ! Copiii sunt cel mai important vector de transmitere a bolii covid-19 ! Aceasta este o prioada de supravietuire pentru omenire ,deci este cazul sa pretuiti ce mai aveti pentru copiii vostri si sa nu exagerati cu tot felul de arogante , critici neargumentate si mofturi .Cand parintii ajung in fata unui profesor intai trebuie sa-si ridice palaria ,deoarece a acceptat in plina pandemie sa-si puna viata in pericol. Apoi sa vada care este baza materiala a scolii,sa analizeze si care este bagajul celor 6-7 ani de acasa a copilului in special care este puterea exemplului din familie. Deasemenea cred ca profesorul trebuie sa afle la ce scoli au invatat parintii (stat sau private), cand au luat bac-ul ,etc. Apoi acei parinti pot oferi solutii rezonabile pentru scoala .Unii parinti nu trebuie sa creada ca daca stiu sa butoneze , sa intre in retelele de socializare , ei sunt capabili de ore in sistemul electronic ,ore care sa respecte toate verigile lectiei si toate principiile pedagogice ! Concluzie :STATI PROSTALANI IN „BANCILE” VOASTRE !

 • Lucrurile stau cam așa: esența capitalismului euro-atlantic din România e furtișagul și fentarea legii și a normativelor. E pandemie ? Dă-i în pzdm, și-a zis în barbă nea investitoru dă succesuri. Urcă-i pe toți claie peste grămadă, banu să iasă. Iar toate astea nu s-ar întâmpla fără protecție, anume că nea patronu știe că nu i poate întâmpla nimic, atât timp cât cotizează unde trebuie. Statul de drept ? O invenție propagandistică, bună pentru fraierii de rând. Nici o firmă de transport rutier nu respectă distanțarea, purtarea măștilor etc. Se urcă cocălari și pițipoance fără mască, de multe ori nu le poartă nici șoferii. Se urcă pasagerii claie pestre grămadă, în coțele nemțești numite microbuze. De ce ? Simplu, fiindcă pot. Legea e numai pentru voi, băi, fraierilor.

 • Din pacate, asta e adevarul. Microbuzele sunt arhipline, programul de plecare/ sosire nu se respecta, soferii sunt incredibil de nepoliticosi (evit sa folosesc cuvintele care i-ar descrie cel mai bine), iar domnul patron…este de o nesimtire crunta. Tinand cont de situatia actuala, nu se respecta absolut nicio regula de distantare, de prevenire a infectării. Totusi, cadrele didactice intra in contact cu elevii (si cu familia), după minunatul traseu… Aceasta „excursie” Iași-Sipote/ Sipote-Iasi te face sa te simti ca un animal dus la taiere. Un exemplu perfect este o situatie recenta in care într-un microbuz de 22+1 se aflau cei norocosi, care au prins un loc, si alti 12… ghinionisti, care au stat in picioare, printre care si multe cadre didactice de pe traseu. Ca sa nu intram in detaliile pretului unui bilet, care este umflat pana la refuz…

 • Bai care sunteti in necunostinta de cauza!!! Nu mai amestecati tiganii lui Dinte cu românii lui Marchidan!!! Dinte e tîgan si tîganii sunt si copii lui. Marchidan e român si e peste familia Dinte!!! E om cinstit cu bani facuti prin munca. Nea’ Costica e sofer la firnă, curseaza!!! Dinte de la Micedu sta in garaj si bea capsunica…. are sclavi cu contracte de 2-4 ore pe luna!!!

 • Alooooo!!!! Bai postacilor, familia Dinte Costica&Mariana nu poate fi comparata in Iasi! Sunt cei mai bogati si cei mai avuti transportatori!!! Dinte se pișă pe Marchidan, Iacomi, Samson,Manu de la Fya Trans… sunt cuvintele lui Dinte Împaratul!!!

 • Exact ce vă spuneam. Banii mei, valoarea mea, dușmanii mei, urmează maneaua strămoșească. Important e că doamna e ”recalcitrantă”. Adeseori m-am întrebat ce înseamnă chestia asta, fiindcă auzeam termenul din gura milițienilor analfabeți, de dinainte de 1989, cu referire la inși care nu erau deloc pe linia oficială. De obicei termenul era folosit cu referire la inșii mai rebeli, care judecau lucrurile cu propria minte și care nu exersau supunerea oarbă, de turmă, față de… te miri cine. Coroborând cu discursurile de pe-aici, alde dinte costiclă& mariana, încep să înțeleg. Cocălari și pițipoance, din toate țările, uniți-vă (pe acordurile lui nicolae guță) Aplauze îndelungate…

Adauga un comentariu