Eveniment-Social

Profesorii pot deconta banii de carti in doua saptamani

Publicat: 09 feb. 2011
1

Profesorii pot depune documente justificative pentru cheltuirea banilor de carti chiar si dupa doua saptamani de la primirea acestor sume. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Sabina Manea, unitatile scolare decid care este maniera de distribuire a celor 67 euro pentru fiecare cadru didactic. „Fie profesorii fac achizitiile si prezinta facturile ulterior, pentru decont, fie li se acorda suma respectiva in avans si, in termen de doua saptamani, aduc documentele justificative. Ambele proceduri sunt in conformitate cu reglementarile in vigoare. Sumele necesare sunt in conturile unitatilor scolare din ziua de 29 ianuarie”, a declarat Sabina Manea.
Mentionam ca avizul pentru plata banilor pentru stimularea achizitionarii de carti a venit in luna ianuarie, dupa ce sindicalistii au castigat procesele intentate pentru neacordarea sumelor prevazute de lege. De fapt, este vorba de un rest de plata din anul scolar 2008 – 2009, ultimul an in care cadrele didactice au beneficiat de suma de 100 euro pentru cumpararea de carti si programe educationale.
In Iasi vor primi diferenta de bani 7.272 de profesori care au castigat mai multe procese intentate Ministerului Educatiei.

Adauga un comentariu