News Flash:

Profesorii vor primi 100 Euro abia la anul

18 Mai 2007
911 Vizualizari | 0 Comentarii
Cadrele didactice, fie ca sunt titulare sau suplinitori calificati, vor primi ajutorul financiar, echivalentul a 100 Euro, abia la anul, insa pana atunci trebuie sa inregistreze cererile la scolile unde isi desfasoara activitatea. Pentru a beneficia de 100 Euro, cadrele didactice trebuie sa-si inregistreze cererile pana la data de 30 iunie. Potrivit actului normativ aprobat de Guvern, ajutorul financiar se acorda anual, de fiecare unitate de invatamant preuniversitar, la cererea cadrelor didactice incadrate in unitatea respectiva. Fondurile necesare acordarii ajutorului financiar sunt asigurate de catre Inspectoratul Scolar, din bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Cererile formulate de beneficiari trebuie inregistrate pana la data de 1 noiembrie, iar ajutorul este acordat in luna ianuarie a anului urmator. In cazul in care cadrul didactic isi desfasoara activitatea in mai multe unitati de invatamant, ajutorul financiar se acorda de catre unitatea de invatamant la care beneficiarul isi exercita functia de baza. Plata ajutorului financiar se face de catre unitatile de invatamant, integral, pe baza documentelor justificative sau in avans, intr-o singura transa. Justificarea sumelor primite ca avans se face in termen de 15 zile calendaristice. Scolile au obligatia de a solicita la Inspectoratul Scolar, pana la data de 10 a fiecarei luni, sumele necesare pentru plata ajutorului financiar aferent lunii urmatoare. La randul lor, inspectoratele scolare vor solicita pana la data de 20 a fiecarei luni, la Ministerul Educatiei necesarul de deschideri de credite bugetare pentru luna viitoare.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4095 (s) | 22 queries | Mysql time :0.295343 (s)