National

Profesorul Alexandru Rafila dezvăluie când și cum va veni al doilea val de coronavirus în România

Publicat: 08 mai 2020

România se pregătește să intre în starea de alertă, după ce starea de urgență – așa cum a anunțat președintele Iohannis – nu va mai fi prelungită după data de 14 mai, dar măsurile de relaxare care vor fi luate, în acest context, nu înseamnă că pericolul reprezentat de noul coronavirus a trecut.

Igiena personală, distanțarea socială și toate celelalte măsuri de protecție trebuie să rămână, permanent, o prioritate, iar specialiștii avertizează că totul depinde numai de modul în care oamenii se vor comporta în perioada următoare. Un al doilea val al pandemiei de coronavirus, așteptat odată cu răcirea vremii, spre sfârșitul anului, ne poate găsi pregătiți sau nu, ceea ce ar fi extrem de grav. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, insistă asupra „organizării” care trebuie să existe, la toate nivelurile, pentru ca acest al doilea val al pandemiei să vină „mai târziu” și să fie „mai mic”.

„Al doilea val de coronavirus va veni în funcție de cum ne organizăm noi. Dacă luăm măsurile corecte, al doilea val va veni mai târziu și va fi mai mic”, a declarat Alexandru Rafila la digi24.ro.

„Evitarea aglomerației o să fie cheia de boltă”

Alexandru Rafila a vorbit, cu doar câteva zile în urmă, și despre reluarea competițiilor sportive, considerând că trebuie descoperită o soluție în așa fel încât spectatorii să aibă din nou acces pe arene.

„O să fie mai greu să aduci spectatorii, iar sporturile de echipă fără spectatori sunt un surogat care probabil nu va avea succes pe termen lung și probabil că trebuie găsită și aici o soluție. În general, evitarea aglomerației o să fie cheia de boltă și dacă discutăm de transporturi, și dacă discutăm de activități sportive. Implicit, cred că o să crească foarte mult costurile acestor tipuri de activități, inclusiv ale transportului aerian”, a mai spus Alexandru Rafila.

Comentarii
  • acest individ ,arahat ,tataru, nu au nici cea mai mica credibilitate,nu mai promovati rahaturile lor..!!! serios . cel mai curios lucru este lipsa de reactia medicilor .epidimiologi,etc ..dezinteresati de castiguri ascunse ca acestia si altii !!

Adauga un comentariu