National

Profesorul de religie care a aratat elevilor un film despre avorturi: Nu e un film de groaza

Publicat: 24 feb. 2016
1

Profesorul de religie de la un liceu din Vaslui care a prezentat la ora un film despre avorturi, in urma caruia unui elev i s-a facut rau si a ajuns la spital, sustine ca filmul este unul educativ.

Un elev de clasa a XI-a de la Liceul „Emil Racovita” din Vaslui a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui dupa ce i s-a facut rau la ora de religie, unde profesorul a prezentat un film in care se aratau imagini despre intreruperea de sarcina, intitulat „Strigatul mut„.

„A fost o lectie educativa din care copiii au de invatat. Copilului i s-a facut rau, e o persoana sensibila. Nu e un film de groaza, tine strict de umanitate. E prima data cand se intampla asa ceva si a fost vizionat de sute de copii. E un film educativ”, apreciaza profesorul Gabriel Vranceanu.

Un inspector scolar din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui va viziona in cursul zilei de joi filmul respectiv, urmand sa se stabileasca daca este potrivit pentru a fi prezentat unor elevi.

Cazul a fost prezentat in cadrul Comisiei de Disciplina intrunita la liceul vasluian, in termen de 30 de zile urmand sa se stabileasca daca profesorul a comis vreo abatere sau daca a procedat corect.

Prof. Gabriela Placinta, sefa ISJ Vaslui, a afirmat ca in scoli s-ar impune mai multe ore de educatie sanitara, care sa-i pregateasca pe copii pentru viata.

„Ne ferim sa discutam despre anumite lucruri, dar poate e nevoie de mai multe ore de educatie sanitara, poate chiar de la varste mai fragede. Este evident ca in acest caz a fost vorba de un copil sensibil. Urmeaza sa vizionam filmul si sa stabilim daca profesorul a procedat corect. Intentia a fost, in mod evident, una buna”, a declarat prof. Gabriela Placinta.

Directorul Liceului „Emil Racovita” din Vaslui, Daniel Hulubei, sustine ca unii elevi pot fi mai vulnerabili la varsta adolescentei si profesorii trebuie sa fie atenti la mesajele pe care le transmit. Hulubei a spus ca profesorul a vrut sa traga un semnal de alarma cu privire la numarul mare de avorturi.

Elevul care s-a simtit rau la ore si a fost transportat la spital nu a ramas internat in unitatea sanitara, starea lui fiind una buna. El s-a intors la scoala, unde a discutat cu psihologul, dupa care a fost trimis acasa.

Comentarii
Adauga un comentariu