Bizar

Profetia cutremuratoare a pustnicului Zosima, din Muntii Rarau – O sa fie mare macel in orase. Greu de scapat

Publicat: 01 mai 2018

Numit si „Nostradamusul Romaniei”, pustnicul Zosima a murit in octombrie 2008, la peste o suta de ani. Despre sihastru se spune ca ar fi avut darul profetiei si si-ar fi prezis cu exactitate propria moarte, drept care si-a sapat singur groapa cu o zi inainte.

Ucenicul lui, Ioan Baron, l-a ingropat, in muntii Giumalau, intr-un loc pe care nimeni nu il stie. Exista o legenda conform careia pustnicul Zosima ar bantui si acum padurile din Muntii Rarau. „O sa fie mare macel in orase. O sa fie mai rau decat ti-a spus parintele Pustnic. Roaga-te sa te pazeasca Dumnezeu, ca este greu de scapat de ce o sa fie. O sa traiesti si o sa vezi. Sa te rogi lui Dumnezeu neincetat”, i-ar fi spus pustnicul Zosima ucenicului sau Ioan Baron.

Se spune ca pustnicul si-ar fi prezis cu un an inainte moartea, nimerind data exacta. Inainte de a-si da ultima suflare, Zosima si-a sapat singur groapa, dupa care l-a asteptat pe Ioan Baron, care l-a asezat in mormant si a pus pamant peste el.

Ultima dorinta a sihastrului a fost aceea de a nu-i fi pusa cruce deasupra mormantului pentru a nu sti nimeni unde este ingropat. Zosima nu a dorit sa fie deranjat de eventuali pelerini, dupa trecerea in lumea de dincolo. Nimeni nu stie astazi unde este groapa pustnicului Zosima. Chiar se zvoneste ca sihastrul, de fapt, ar bantui padurile de la poalele Giumalaului, fiind descris ca fiind un batran cu parul si cu barba lunga pana la pamant.

El se deplasa descult cu ajutorul a doua bete, nu vorbea decat noaptea si tot timpul avea prin par si barba frunze. Sihastrul nu prea manca si iarna nimeni nu stia unde se adaposteste.loading...

Adauga un comentariu