Stiri si curiozitati

Profetia cutremuratoare a pustnicului Zosima din Muntii Rarau: „Va fi macel si mai rau decat …”

Publicat: 02 mai 2018
3

Despre pustnicul Zosima se spune ca a murit la varsta de 129 de ani. Se intampla in 2008. Ucenicul sau, Ioan Baron, a fost cel care l-a ingropat in muntii Giumalau, intr-un loc pe care nimeni nu il stie. Exista o legenda conform careia pustnicul Zosima ar bantui si acum padurile din Muntii Rarau.

Se spune ca pustnicul si-ar fi prezis cu un an inainte moartea, nimerind data exacta. Inainte de a-si da ultima suflare, Zosima si-a sapat singur groapa, dupa care l-a asteptat pe ucenicul lui, care l-a asezat in mormant si a pus pamant peste el. Ultima dorinta a sihastrului a fost aceea de a nu-i fi pusa cruce deasupra mormantului pentru a nu sti nimeni unde este ingropat. Zosima nu a dorit sa fie deranajat de eventuali pelerini, dupa trecerea in lumea de dincolo.

„O sa fie mare macel in orase. O sa fie mai rau decat ti-a spus parintele Pustnic. Roaga-te sa te pazeasca Dumnezeu, ca este greu de scapat de ce o sa fie. O sa traiesti si o sa vezi. Sa te rogi lui Dumnezeu neincetat”, i-ar fi spus pustnicul Zosima ucenicului sau Ioan Baron, scrie Adevarul.

Adauga un comentariu