Actualitate

Profilerul H.D. Hartmann: „Se încearcă izolarea completă din punct de vedere economic a Ucrainei” – VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 13 mai 2022
H.D. Hartmann
Analistul politic H. D. Hartmann a discutat despre ce se va întâmpla cu Ucraina dacă va fi izolată complet de Rusia

Jurnalistul H.D. Hartmann a avut o nouă intervenţie în Studioul BZI LIVE astăzi, 13 mai 2022. Analistul politic a discutat despre cum se încearcă izolarea completă a Ucrainei.

De asemenea, cunoscutul profiler a menţionat că salvarea statului vecin va veni doar printr-un război regional, unde sunt implicate mai multe naţiuni.

Profilerul H.D. Hartmann, despre izolarea completă a Ucrainei

Analistul politic H.D. Hartamann a afirmat vineri că Rusia nu are niciun motiv să atace Republica Moldova, dar are interes să izoleze complet Ucraina. Soldaţii ruşi vor îngrădirea completă a Odesei pentru a-i răpi Ucrainei ieşirea la mare şi astfel moartea economică prin oprirea exporturilor spre Europa. Această acțiune va obliga Ucraina să devină doar o insulă în interiorul Europei şi astfel va conduce Kievul să apeleze la vecini.

„Salvarea Ucrainei vine dintr-un război regional, unde sunt implicate mai multe naţiuni. Doar aşa poate renegocia condiţiile de pace cu Rusia. Dacă nu, vorbim în 5 ani. Republica Moldova în acest moment în condiţiile actuale ale războiului localizat şi de intensitate medie, din punct de vedere a unei agresiuni ruseşti este imună. În ceea ce priveşte pericolul transnistrian este doar o glumă. În condiţiile date astăzi, Rusia nu are motiv strategic, economic, filosofic să vină să atace Moldova, dar dacă introducem prietenul democraţiei, apărătorul lumii în fata barbariei, Zelenski, atunci avem o problemă. Interesul Ucrainei nu este să ţină atacul localizat pentru că o omoară. Dacă Rusia izolează complet Odesa i-a luat orice ieşire la mare şi este moartă economic. Ucraina neavând tehnologie masivă şi fără ieşire la mare, Ucraina va depinde de noi, de polonezi pentru a exporta. Problema este că sistemele de transport în toate sistemele din regiune nu fac faţă. Vorbim de 2 milioane de tone de grâu.

Lupta în Ucraina nu este doar pentru un teritoriu, lupta este pentru ce producea Ucraina. Cel mai mare loc de transport este Bielorusia. Ei nu s-au gândit să-şi mute sistemul de transport. Acum Rusia le-a blocat linia, în acel moment, Ucraina devine o ţară blocată de pământ. Transformă Ucraina într-o insulă în Europa. Ucraina va apela români, polonezi, baltici, unguri, slovaci pentru a trimite marfă în Europa, dar ce faci când cea mai mare capacitate de transport este în Rusia şi Bielorusia. Putin nu este prost. Când se va sătura Germania de stat în frig, când Franţa nu va mai avea grâne şi totul se va termina într-un mare fâs, Ucraina va trebui să negocieze cu Rusia şi atunci situaţia din teren va fi altfel. Iată problemele fundamentale, dar venim cu sancţiuni economice. Nu mulţi vor rezista, cât vor sta în frig? Eu am prins frigul în şcoli şi am rezistat, dar copiii mei nu vor rezista”, a transmis profilerul H.D. Hartmann, în exclusivitate pentru BZI.
Adauga un comentariu