Stiri

Profitul Samsung explodeaza la inceput de an. Cum arata cifrele Apple

Publicat: 07 apr. 2013
5

Gigantul din Coreea de Sud a inregistrat cifre spectaculoase in primele 3 luni ale anului.

Samsung, cea mai mare companie de tehnologie din lume judecand dupa vanzari, a inregistrat rezultate spectaculoase in primul trimestru al acestui an.

Potrivit datelor preliminare prezentate recent, compania a avut vanzari de 46 de miliarde de dolari, in crestere cu 15% fata de anul trecut. Profitul operational al Samsung pe perioada ianuarie-martie 2013 ar fi fost de 7,7 miliarde de dolari, in crestere cu 53% fata de primul trimestru al anului 2012, anunta CNN.

Cifrele spectaculoase au fost obtinute in ciuda faptului ca vanzarile smartphone-ului Samsung Galaxy SIII si ale tabletelor Note s-au impotmolit pentru ca utilizatorii asteptau lansarile unor noi gadgeturi.

Luna trecuta, Samsung a prezentat Galaxy S4, iar in acelasi trimestru si-a facut aparitia si tableta Galaxy Note 8.0. Tableta va concura direct cu iPad mini. Note 8.0 a ajuns deja in Marea Britanie si va fi pe rafturile magazinelor americane pana la sfarsitul acestei luni. Galaxy S4, pe de alta parte, va putea fi cumparat incepand de pe 16 aprilie.

Potrivit CNN, si vanzarile de televizoare si PC-uri au scazut pentru Samsung in aceasta perioada.

Compania a fost ridicata de telefoanele ieftine si de cele la pret mediu, apreciate in special in tarile in curs de dezvoltare.

Samsung isi va prezenta raportul financiar pe perioada ianuarie-martie 2013 la sfarsitul acestei luni, cand vom sti cifrele exacte si domeniile care s-au dovedit a fi profitabile pentru companie.

Cert este ca cifrele bune inregistrate de Samsung nu le vor pica bine rivalilor de la Apple, care isi vor prezenta datele financiare pe 23 aprilie, iar estimarile vorbesc de o crestere cu 9% a vanzarilor, dar castiguri in scadere cu 17%.

Adauga un comentariu