National

Prognoza ANM! Meteorologii anunţă temperaturi de 38 de grade în România

Publicat: 30 iul. 2020
Meteorologii anunţa temperaturi de 38 de grade în România
Meteorologii anunţa temperaturi de 38 de grade în România

Confom prognozei ANM, joi 30 iulie 2020, se vor înregistra temperaturi record pentru ultimii ani. Meteorologii anunţa temperaturi care pot ajunge chiar şi până la 38 de grade celsius. Vremea va fi călduroasa în cea mai mare parte a ţării, iar populaţia va simţi un disconfort termic accentuat.

Prognoza ANM, pentru joi 30 iulie. Meteorologii anunţa temperaturi ridicate

Conform atenţionării meteo, în România, vremea va fi călduroasa cu un disconfort termic accentuat. ANM menţionează faptul că temperaturile maxime vor fi în intervalul 28-38 de grade Celsius, un record al ultimilor ani.

Joi, 30 iulie 2020, vremea va fi mai călduroasă fata de ziua precedentă, iar în cea mai mare parte a ţării aceasta va fi caniculară, înregistrându-se un disconfort termic accentuat. Zonele aflate sub avertisment sunt: Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, Dobrogea dar şi sudul Banatului. Indicele temperatura-umezeaza va fi peste pragul critic de 80 de unităţi în sudul şi sud-estul tării, asta atrăgând un disconfort termic accentuat.

Va ploua în mai multe zone ale ţării

ANM menţionează faptul că în mai multe zone ale ţării, cerul va fi înnorat şi va ploua în cantităţi reduse. Conform meteorologilor, în Maramureş, Crisana, Transilvania, Moldova şi la munte, exista posibilitatea unor ploi reduse cantitativ. Temperaturile se vor situa intre 28-38 de grade Celsius, cele maxime, iar cele minime vor fi între 14 grade Celsius în Transilvania şi 24 de grade Celsius în nordul litoralului.

Va fi înnorat şi va ploua în cantităţi reduse în Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova şi la munte. Pe parcursul săptămânii, meteorologii anunță temperature maxime de până la 30 de grade. Valorile caniculare sunt specifice pentru această perioadă a anului. Izolat se vor înregistra ploi, în prima parte a intervalului, în regiunile de nord și nord-vest.

În centrul, sudul și estul țării vremea va fi în general frumoasă cu cer senin și temperaturi caniculare. În prima parte a săptămânii, se vor înregistra temperaturi maxime ușor mai scăzute în Crișana, Maramureș și Banat, în special în zilele de luni și de marți, când maximele din termometre vor ajunge până la 28 de grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară după-amiază. Temperatura maximă va fi de 38 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 22 de grade. În această săptămână, vreme va fi frumoasă. Cerul se anunță mai mult senin, iar maximele termice vor fi cuprinse între 34 de grade marți și 36 de grade în timpul zilei de vineri.

Începutul lunii august va aduce la Iași valori ridicate în termometre. Iată anunțul celor de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie a mai arătat și valorile din termometre spre finalul săptămânii. Vineri, 31 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 29 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla în rafale, în timp șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară este posibil să apară averse izolate, în timp ce vântul va sufla moderat. Sâmbătă, în prima zi a lunii august din 2020, ieșenii vor avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 15 grade Celsius și o maximă de 28 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute.

Vremea se va menține frumoasă și spre seară, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Duminică, 2 august 2020, ieșenii vor avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 16 grade Celsius și o maximă de 29 grade Celsius. Cerul va fi însorit, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute.

Adauga un comentariu