National

Prognoza meteo 14 decembrie 2020. Cum începe săptămâna dinaintea Crăciunului

Publicat: 14 dec. 2020
Prognoza meteo 14 decembrie 2020. Cum începe săptămâna dinaintea Crăciunului

Prognoza meteo 14 decembrie 2020. Cum va fi vremea în săptămâna de dinaintea Crăciunului. Meteorologii anunță o răcire a vremii în toate regiunile țării. Conform prognozei, în săptămâna 14-20 decembrie, va avea loc o răcire treptată care va culmina cu temperaturi de îngheț.

Prognoza meteo 14 decembrie 2020
În Banat începând cu 14 decembrie, va avea loc o răcire treptată, care va determina, în intervalul 16 – 20 decembrie, un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă, concretizat printr-o medie regională a valorilor diurne de 4…5 grade. Media temperaturilor nocturne va fi pozitivă până spre 17 decembrie și se va situa, în general, între 2 și 4 grade.

În Crișana, conform prognozei ANM, maximele diurne vor fi în scădere, spre medii de 4…5 grade în ultimele zile, caracterizând o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între 1 și 4 grade, cu o tendință de scădere, spre -2 grade, către finalul
celei de a doua săptămâni.

Vremea în Transilvania
Din 14 decembrie va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât, între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi normal pentru această perioadă, cu valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 2 grade și ale celor minime nocturne de -5…-3 grade.

În Maramureș, regimul termic va marca o scădere, iar media maximelor în intervalul 17 – 20 decembrie va fi de 3…4 grade, apropiată de norma perioadei.

Și în Moldova se răcește vremea din 14 decembrie, când va avea loc un proces de răcire treptată. Între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 2 grade și ale celor minime de -3…-1 grad.

Dobrogea. Aici va avea loc un proces de răcire treptată și astfel, între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 4 grade și ale minimelor de 0…2 grade.

În Muntenia regimul termic se va apropia de normalul perioadei în care ne aflăm. Maximele ce se vor înregistra vor fi cuprinse între 4 – 5 grade Celsius, iar minimele vor atinge -2 grade Celsius.
Oltenia. Regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 3…4 grade și ale minimelor de -2…0 grade. Probabilitate de precipitații în data de 14 decembrie 2020.
Adauga un comentariu