Actualitate

Prognoza meteo ANM, 14 – 20 martie 2022. Vremea în țară. Se încălzește în toate regiunile

Publicat: 13 mart. 2022
Prognoza meteo ANM 14 - 20 martie 2022. Vremea în țară. Se încălzește în toate regiunile
ANM a publicat prognoza meteo pentru săptămâna 14- 20 martie

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru a treia săptămână de primăvară, 14- 20 martie 2022. Iată ce temperaturi ne aduce această perioadă a lunii, dar și în ce regiune va fi cel mai cald!

Prognoza meteo ANM, 14- 20 martie 2022. Starea vremii în România

ANM a publicat prognoza meteo pentru săptămâna 14- 20 martie.

Potrivit acestora, vremea urmează să se încălzească la nivelul întregii țări, iar precipitațiile continuă să fie deficitare. Iată mai multe detalii pentru fiecare regiune a României în parte!

Vremea în Banat

În săptămâna 14- 20 martie 2022 valorile termice vor crește, astfel că, spre sfârșitul săptămânii, în Banat, vom avea temperaturi maxime de până la 12- 14 grade Celsius. Minimele săptămânii în această regiune se vor încadra undeva la 2- 3 grade.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea sunt așteptate să cadă slab în ultimele zile ale intervalului.

Vremea în Crișana

ANM anunță temperaturi în creștere și în Crișana, astfel că, în zilele următoare, vremea va intra într-un proces de încălzire. Media temperaturilor maxime din ultimele zile de prognoză va ajunge să atingă 12- 14 grade şi a minimelor 0- 2 grade.

Legat de precipitații, acestea vor apărea pe arii restrânse în ultimele zile ale săptămânii. Însă, cantitățile de apă vor fi nesemnificative.

Vremea în Transilvania

Vremea în Transilvania va fi una însorită și senină. Astfel că, media maximelor va ajunge undeva la 10- 12 grade Celsius. Cât despre minime, mercurul din termometre va coborî între -3 grade și -1 grad Celsius.

Temporar, se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare după data de 16 martie.

Vremea în Maramureș

În Maramureș, vremea se va încălzi treptat, astfel că, în ultimele zile de prognoză, vom avea o medie a temperaturilor maxime de până la 12 grade Celsius. Cât despre valorile minime, acestea continuă să fie scăzute, de aceea, media temperaturilor minime, pe întreaga regiune, va ajunge să se situeze aproape de zero grade.

Și în Maramureș, la fel ca în Transilvania, precipitațiile vor fi slab cantitative și vor apărea tot după data de 16 martie.

Vremea în Moldova

Vremea în Moldova va începe să fie din ce în ce mai caldă și mai prietenoasă. Astfel, după data de 15 martie, media temperaturilor maxime va fi între 10 şi 12 grade. Valorile minime care urmează a fi înregistrate în săptămâna 14- 20 martie 2022 se vor situa între -1 și 1 grad Celsius pe întregul teritoriu.

Temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ după data de 16 martie.

Vremea în Dobrogea

Și în Dobrogea temperaturile se află în creștere, astfel că, soarele este din ce în ce mai darnic și cu dobrogenii. De aceea, media temperaturilor maxime din ultimele zile de prognoză va ajunge la 8- 10 grade şi a minimelor până la 2 grade.

În această regiune a țării, trecător, vor fi posibile precipitaţii slabe cantitativ aproape în fiecare zi.

Vremea în Muntenia

Zona Munteniei va fi acaparată de soare și cer senin în această perioadă a lunii. De aceea, în a doua parte a săptămânii, media maximelor va fi destul de ridicată, undeva la 11- 12 grade Celsius. Media minimelor se va situa între zero grade și 1 grad.

Probabilitatea precipitațiilor trecătoare este aproape în fiecare zi. Cantitatea de apă va fi nesemnificativă.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, tendința generală a valorilor termice va fi în creștere. Astfel că, în a doua jumătate a săptămânii, maximele vor atinge în medie 12- 13 grade Celsius. În ceea ce privește minimele, ele se vor situa între zero și 2 grade Celsius.

Probabilitatea mai mare de apariţie a precipitaţiilor va fi după data de 17 martie.

Prognoza meteo ANM, 14- 20 martie 2022. Temperaturile resimțite la munte

Vremea se va încălzi și la munte în săptămâna 14- 20 martie 2022, de aceea, urmează a nu se depune un strat de zăpadă semnificativ. Media maximelor va ajunge să atingă 2- 4 grade, în timp ce minimele vor oscila între -4 şi -3 grade.

Precipitațiile vor apărea temporar, în fiecare zi, cu precădere spre sfârșitul intervalului de prognoză.
Adauga un comentariu