National

Prognoza meteo ANM pentru marți, 30 iunie 2020

Publicat: 29 iun. 2020

Meteorologii au făcut prognoza meteo pentru ziua marți, 30 iune 2020. Potrivit prognozei ANM, meteorologii au anunțat că vremea va fi caniculară într-o parte de țară, iar în cealaltă temperaturile vor fi un pic mai scăzute ca luni, 29 iunie.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 30 iunie 2020. Unde anunță meteorologii caniculă

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat prognoza meteo pentru ziua de 30 iunie 2020. Astfel, meteorologii au anunțat că în sudul şi sud-estul țării vremea se va menține călduroasă, local va fi caniculară după-amiaza, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va atinge sau va depăși ușor pragul ctitic de 80 de unități.

În restul țării, valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua de luni, 29 iunie. Astfel, în nordul, centrul, estul și sud-estul teritoriului, precum şi la munte, mai ales în cursul zilei, vor exista perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, iat local se vor înregistra averse. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină.

Cum va fi vremea pe litoral

Ploile vor avea pe alocuri și caracter torențial, astfel că, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă cumulate vor fi unele însemnate. În celelalte regiuni ale țării, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă.

De asemenea, temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade Celsius în Maramureș și nordul Moldovei şi 36 de grade Celsius în Lunca Dunării, iar cele minime, se vor situa în general, între 10 și 22 de grade Celsius, cele mai ridicate valori înregistrându-se pe litoral.

Cum va fi vremea în București

În București, vremea se va menţine călduroasă, chiar caniculară după-amiaza când disconfortul termic va fi unul ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii au anunțat cer variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, când vor exista condiții pentru ploi, descărcări electrice, precum și intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade Celsius, iar cea minimă va va oscila între 18 și 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 29 iunie-5 iulie 2020. Administrația Națională de Meteorologie anunță caniculă în prima parte a săptămânii în județ

Prognoza meteo în Iași în cursul săptămânii 29 iunie-5 iulie 2020 indică o vreme în schimbare în județ, conform anunțului emis de Administrația Națională de Meteorologie. În județ se vor înregistra valori ridicate în termometre, însă prima parte a săptămânii va aduce o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică

Prognoza meteo în județul Iași în săptămâna 29 iunie-5 iulie 2020 indică o vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate, dar și cu instabilitate atmosferică la început de săptămână. Conform celor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în prima parte a săptămânii, o bună parte din țară va fi sub cod galben și chiar portocaliu de instabilitate atmosferică. Până în această dimineață la ora 10:00 se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată ce vor cuprinde și județul Iași.

„În intervalul menționat, în Nord-Estul, Nordul, Centrul și Nord-Vestul țării, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp”, se arată în anunțul ANM.

Citește continuare aici

Adauga un comentariu