National

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion. Meteorologii anunță o iarnă istorică

Publicat: 26 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prognoza meteo de Crăciun și Revelion. Meteorologii anunță o iarnă istorică
Prognoza meteo de Crăciun și Revelion a fost anunțată de către meteorologi. Potrivit acestora, se anunță o iarnă istorică în România

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion a fost anunțată de către meteorologi. Potrivit acestora, se anunță o iarnă istorică în România. Într-un an dificil din punct de vedere al sănătății, al restricțiilor și a măsurilor de distanțare socială, sărbătorile de iarnă vor fi diferite. Este clar că nu vom avea Târguri de Crăciun, nu ne vom putea întâlni în grupuri mari și nu vom face celebrele mese festive cu toată familia, dar măcar zăpadă să fie, nu? Ei bine, meteorologii nu aduc vești bune în această direcție.

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion. Iarnă istorică în România

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion anunță vreme frumoasă cu temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Cel mai probabil, nici de Crăciun și nici de Revelion nu vom avea parte de mult așteptata zăpadă. Luna decembrie vă fi destul de călduroasă, cu soare și fără precipitații. Șanse de lapoviță și ninsoare se anunță pe 6, 8 și 9 decembrie. De asemenea, potrivit meteorologilor, de Crăciun și Revelion cerul vă fi parțial însorit.

Pe 25 decembrie, temperatura maximă se vă situa în jurul a 2 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă vă fi de -2 grade Celsius și se vă înregistra în timpul nopții.

Pe 31 decembrie temperatura maximă vă fi de 1-2 grade. Sunt șanse mici că pe timpul nopții să fie lapoviță.

Din păcate, meteorologii spun că vom avea ierni din ce în ce mai calde. Vor fi, totuși, și episoade de viscol și ger, episoade scurte, dar cu un impact mare.

“Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnificativ. Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie”, a declarat Roxana Bojariu, climatolog ANM.

Cu va fi vremea astăzi, 26 noiembrie

Astăzi avem o dimineață rece, cu ceață și nori joși la câmpie. Până acum, au fost emise șapte coduri galbene în acest sens.

Trecător, ceața se asociază cu burnița și cu depuneri de chiciură. La deal și la munte se anunță vreme frumoasă, iar maximele se încadrează între 2 și 14…15 grade Celsius.

În Dobrogea și cu Bărăgan găsim puțînă ceață dimineața, însă, mai apoi, vă domina atmosfera însorită. Maximele ajung la valori normale pentru această perioadă.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, în prima parte a zilei se anunță nori de joasă altitudine sau ceață. După ce se risipește ceața, iese soarele, iar temperaturile ajung până la 7…9 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem ceață la câmpie, însă la deal și la munte soarele strălucește toată ziua. Maximele ajung, și aici, pe la 8…9 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim ceață în zonele joase. Până la ora 11, județele Cluj și Satu Mare se află sub cod galben de ceață densă. Pe acolo pe unde ceața persistă, vă rămâne frig toată ziua, iar temperaturile nu vor trece de 2 grade Celsius. În rest, se arată soarele, iar valorile termice sunt normale pentru data din calendar.

În ținuturile vestice se anunță atmosferă mohorâtă, cu ceață și nori de joasă altitudine. În acest sens, a fost emisă o avertizare cod galben, valabilă până la ora 11 pentru județele Timiș, Arad și Bihor. Pe aici se anunță o zi rece, cu temperaturi modeste

În Transilvania avem ceață persistentă în zonele joase, iar județele Mureș, Harghita, Brașov și Sibiu se află sub cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă până la ora 10. În depresiuni, după o noapte geroasă, joi, maximele nu trec de 2 grade Celsius. În zonele mai înalte, până la amiază iese soarele, iar temperaturile ajung la 8 grade.

O situație similară găsim și în Oltenia: ceață sau nori de plafon jos la câmpie, pe unde temperaturile vor fi ceva mai mici. Și pe aici este în vigoare un cod galben de ceață, valabil pentru județul Dolj, până la ora 9. În zonele înalte avem soare în cea mai mare parte a zilei, iar maximele urcă până la 10…12 grade.

În ținuturile sudice prindem vreme frumoasă, însă, pe la câmpie avem ceață în prima parte a zilei. Județul Teleorman se află și el sub cod galben de ceață până la ora 11. În regiunile deluroase domină atmosfera însorită, iar temperaturile urcă până la 14…15 grade în Dealurile Munteniei.

Adauga un comentariu