National

PROGNOZA METEO pe trei zile. Vezi ce ne asteapta

Publicat: 04 feb. 2014

Vremea se mentine rece in zonele joase din sudul, estul si centrul tarii, chiar geroasa dimineata prin Moldova, Transilvania si dealurile Munteniei si ale Olteniei. In restul tarii va fi mai cald decat ar fi normal in aceasta perioada.

Cerul va fi variabil in mare parte a tarii, dar local, in sud si pe arii restranse in rest cerul va fi acoperit de nori josi sau ceata, asociata cu chicura sau fulguieli. Maximele vor fi cuprinse intre minus 6…minus 5 grade in zonele cu ceata persistenta din Campia Romana si 8…10 grade in Dealurile de Vest si in Maramures. Vantul sufla cu putere pe crestele montane inalte si, izolat, in sudul Banatului.

BUCURESTI
In Capitala, vremea va fi rece pentru acesta perioada, geroasa chiar la prima ora, cand temperatura scade spre minus 12 grade. Peste zi, dupa ridicarea cetii cerul va fi temporar noros, iar la amiaza vor fi minus 3 grade.

MUNTE
La munte vremea este mai calda decat ar fi normal la inceput de februarie. Maximele, vor fi de 7 grade la Paltinis si Stana de Vale, 5 grade vor fi la Sinaia, iar la Semenic, zero grade. Cerul va fi in general variabil, cu innorari noaptea in Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor, unde pe arii restranse vor fi precipitatii mixte. Pe vai si in depresiuni, mai ales dimineata si noaptea, va fi ceata. Vantul va avea intensificari pe creste.

Stratul de zapada rezista temperaturilor ridicate, astfel ca la Sinaia sunt 61 cm, la Predeal 28 cm, la Poiana Brasov 25 cm, la Paltinis 18 cm , la  Arieseni 14 cm, la Straja  20 cm.

REGIUNI
In reginile intracarpatice ziua ce abia incepe se anunta insorita. Temperaturile maxime vor fi in general peste mediile climatologice specifice perioadei, intre 2…4 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 9…10 grade in Dealurile de Vest si in Maramures. Nu trebuie sa uitam ca dimineata este rece, geroasa in Transilvania. Vantul se simte mai tare doar prin sudul Banatului.

In sudul tarii vremea va avea doua fete. La deal, dupa ridicarea cetii, iese soarele va fi la datorie iar la amiaza vor fi 1…2 grade cu plus. In zona de campie nori josi sau ceata cu depunere de chiciura sau fulguieli vor persista destul de mult, astfel ca la Craiova si Alexandria vor fi minus 5…minus 4 grade.

In Dobrogea temperatura creste mai mult decat ieri, asa ca la amiaza vor fi 3 grade la Tulcea si 5 grade la Constanta. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse va fi ceata asociata cu depunere de chiciura.

In Moldova vremea se mentine rece pentru acesta perioada, geroasa acum dimineata. Cerul va fi acoperit de nori josi, ceata asociata cu depunere de chiciura nu lipseste din peisaj, iar la amiaza vor fi minus 1 grad la Botosani, 0 grade in Bacau si 2 grade cu plus la Piatra Neamt.

VREMEA PE 2 ZILE
Joi, in regiunile extracarpatice vremea se mentine rece, in timp ce in restul tarii va fi mai cald decat in mod normal in aceasta perioada. Ca aspect, ziua va fi inchisa, fara prea mult soare. Norii josi, cu ceata, chiciura si fulguieli, vor persista pe arii restranse, in special in sud. In celelate regiuni, innorarile vor fi temporare si local va ploua slab, iar pe crestele muntilor vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. In aceste conditii cel mai rece va fi in zonele cu ceata persistenta: minus 6…minus 5 grade in sudul Campiei Romane. Cel mai cald va fi in Dealurile de Vest, 9…11 grade.

Vreme rece joi si in Bucuresti, unde pentru dupa-amiaza sunt prognozate minus 3 grade. Cerul se va innora si sunt conditii ca ceata sa se mentina pe parcursul zilei.

Vineri, incalzire usoara in zonele joase din sudul si estul tarii. Valorile termice diurne se apropie de cele cele obisnuite pentru data din calendar, dar local, dimineata si seara, apare iar ceata, poate chiar si burnita sau fulguieli. In restul tarii, vremea va fi calda – ceata matinala nu ramane prea multe ore si izolat mai sunt posibile ploi slabe la inceputul zilei. In Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali vor fi precipitatii mixte. Maximele sunt intre minus 4…minus 2 grade si 10…12 grade in zona deluroasa din vest.

In Bucuresti cerul va fi temporar noros, iar temperatura maxima, mai ridicata decat joi, in jur de 1 grad.

Sursa: realitatea.netloading...

Adauga un comentariu