National

Prognoza meteo pentru luna februarie. Elena Mateescu anunță o răcire accentuată

Publicat: 01 feb. 2021
Prognoza meteo pentru luna februarie. Elena Mateescu anunță o răcire accentuată
Meteorologii anunță zile friguroase

Elena Mateescu, directoarea Agenției naționale de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza meteo pentru luna februarie. Elena Mateescu a declarat că dacă prima săptămâna a lunii februarie vine cu temperaturi de primăvară, vremea se schimbă din a doua săptămână, ca în a treia săptămână să fie chiar temperaturi mai mici decât normalul perioadei.

„Prima săptămână din februarie aduce temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei din calendar, mai ales în zonele centrale și cele de sud-vest, acolo unde abaterile termice sunt cele mai mari. Așa cum arată informațiile la acest moment, discutăm de abateri mai mari de 5,5 grade Celsius față de normalul climatologic al unei prime săptămâni din februarie și precipitații deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest valori apropiate de normal“, a declarat Elena Mateescu.

Elena Mateescu: „Vor fi temperaturi mai coborâte în toate regiunile“

Directoarea ANM a precizat că, în a doua săptămână a lunii februarie, temperaturile medii vor fi mai coborâte în special în partea de est și nord-est a țării. Elena Mateescu a adăugat că luna februarie este cea mai săracă lună în precipitații a iernii și a anului

„Următoarea săptămână, 8-15 februarie, vine cu temperaturi medii ușor mai coborâte în special în partea de est și nord-est a țării, în rest valori apropiate de normal. În săptămâna 15-22 februarie, vor fi temperaturi mai coborâte în toate regiunile, mai ales în nord estul țării. Ultima săptămână, 22 februarie- 1 martie, aduce valori apropiate de norme, iar, în ceea ce privește valorile de precipitați, cu excepția primei săptămâni când informațiile indică un semnal al unor precipitații deficitare, următoarele trei săptămâni sunt caracterizate de valori apropiate de normal, dar luna februarie este cea mai săracă lună în precipitații a iernii și a anului”, a menționat Elena Mateescu.

Temperaturi ridicate la început de lună

Directoarea ANM a mai spus că în această săptămână vor fi și temperaturi de 16 grade Celsius în partea de vest, sud-est, în timp ce minimele vor fi preponderent pozitive.

„Cu siguranță, săptămâna 1-8 aduce valori mai ridicate. Miercuri – joi, vor fi temperaturi maxime de 14-15, posibil chiar 16 grade Celsius în partea de vest, sud-est și minime preponderent pozitive. După care, urmează două săptămâni cu temperaturi mai coborâte”, a mai spus Elena Mateescu.
Adauga un comentariu