National

Prognoza meteo pentru miercuri, 19 iunie: Manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuat

Publicat: 18 iun. 2019
1

Prognoza meteo pentru miercuri anunta manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata. Potrivit meteorologilor, mare parte din Romania se afla sub cod galben de precipitatii pana joi. Afla cum va fi vremea in Bucuresti.

Vremea miercuri, 19 iunie 2019. Prognoza meteo anunta vremea instabila in aproape toata tara.  Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In cea mai mare parte a Moldovei, in nordul Munteniei precum si in Oltenia, vor mai fi perioade scurte cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si posibil grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 l/mp si izolat 50 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 27 si 33 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 12 si 24 de grade.

Vezi si: Vreme extrema in Iasi. Furtuni si canicula pe parcursul intregii saptamani

Vremea in Bucuresti 19 iunie 2019. Potrivit ANM: vremea calduroasa va persista, iar gradul de instabilitate atmosferica se va mentine ridicat. Cu o probabilitate mai mare dupa-amiaza si seara vor fi perioade in care temporar innorarile vor fi accentuate si se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor putea lua aspect de vijelie si posibil caderi de grindina. Maximele termice vor fi de 30…32 de grade, iar minima de 18…19 grade.

Meteo Romania. ANM, cod galben

Avertizare meteo valabila in intervalul 18 iunie, ora 10 – 20 iunie, ora 23. In intervalul precizat nstabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp, iar pe arii restranse 35…40 l/mp.

Adauga un comentariu